petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

För tidigt!

Kategori: Allmänt

Vaknde en timma tidigare än vanligt idag. Eller jag var väl så illa tvungen så att säga. Mattias är inte på jobbet idag för han har blivit förkyld. Men det betyder ju inte att väckarklockan fick semester! Gahhh!  Jag ber Mattias att stänga av jag vet inte hur många gånger. Då menar ju jag inte att han ska trycka på snoozen bara för att det kräver minst ansträgning! Efter ett antal för många snoozningar är lilleman klarvaken! Jaja. Inte mycket att göra åt saken. Ska fixa frukost nu tänkte jag, sedan drar vi upp till byn en stund så Theo kan leka av sig en stund med sina fastrar och farbröder.

God morgon på er!

Givande dag!

Kategori: Allmänt

Har märkt efter en snabb överblick av senaste blogginlägg att det var längesedan jag bjöd på lite bilder, så här kommer ett par.


Ni får vända på skärmen, men här provar Theo ett par rosa goggles! Jättesöt..


När vi ändå har skärmen på sned tar vi en till. Theo spexar i sina nya urcoola kalasbyxor!


Madde och Skrållan läser markbladet efter simmet förra veckan


Krullisen busar med Pappa


Ihhh! Den här är bara sååå rolig!


Den sista bilden är tagen på öppna idag. Vi började dagen där efter att vi ätit frukost. I början var det bara vi där, men efter en liten stund ansluter Madde och Stina, och sedan Jennie och Moa. Lena smiter in en snabbis också, fast utan barn. Nästa vecka får hon minsann ta med sig ett.
Vi var tvungna att smita lite tidigare därifrån idag och invänta mamma/mormor som kom ner en stund efter att hon slutade jobbet. Hon och Theo skulle busa lite, i väntan på att Mattias skulle komma hem och ta över. Jag har spenderat eftermiddagen på utbildning med jobbet. Väldigt intressant och mycket givande!

Imorgon blir det till att dra till tandläkaren igen och ta bort stygnen i munnen.

En och annan fika hinns nog med också.

lugnet..

Kategori: Allmänt

..kommer snart. Theo leker av sig innan det är dags för honom att sova. Han leker just nu med "bleble" (katten Pelle, hans favorit). Springer runt med ett snöre och katten efter. Tjuter av lycka!

Det blir sen middag för oss idag. Mattias kom hem och slängde i sig maten han glömde ta med till jobbet i morse, för han skulle iväg och spela innebandy. Men det gör inget, jag hade ändå inte hunnit med mer än att tina köttfärs. Det blir köttfärslimpa här på torpet idag.

dagen har annars varit bra! Landade hemma efter sim, avsläpp av syster och systerdotter och hämtning av hund vid halv fyra. Theo fortsatte att sova en liten stund så jag kunde dimpa ner lite i soffan och relaxa. Det var inte fel!

Imorgon blir det öppna en stund innan det är dags för lite utbildning för min del med jobbet.

Nu ska jag fixa det sista och förbereda för morgondagen så att vi är i fas. Känner att jag kommer somna gott ikväll!


Stolt och tacksam!

Kategori: Allmänt

Jag är bara så förbannat stolt och oerhört tacksam över mig och min familj! Att vi får livspusslet att gå ihop så perfekt!
Både jag och Mattias jobbar heltid, samtidigt som vi har den fantastiska förmånen att ta hand om vår son.
Vi är i full färd med att planera renovering av vårt drömhus! '

Livet är allt bra underbart!

Lill-lördag!

Kategori: Allmänt

Då var det onsdag igen. Lill-lördag, och det firas här!
Ska strax klä på oss för att hämta Madde och Stina. Först ska vi äta lite frukost tillsammans. På tal om att äta, jag kan numera tugga på rätt sida munnen igen! Såå skönt! Ska bara ta stygnen på fredag också.

Under tiden Stina simmar ska vi träffa Jill och Texx i fiket på Kaskad och tjôta lite. Det blir bra!

Återkommer senare!

Bus

Kategori: Allmänt

Jösses vad det härjas här hemma hela dagarna. Theo, aka "speedo", vaknar på morgonen, hinner knappt få i sig vällingen innan det är high life! Oftast tar han en paus någon gång efter frukost nummer två och somnar. Ibland blir det en liten, liten tupplur på eftermiddagen också.
Visst är det jobbigt ibland, men oj vad roligt det är att han är en sådan go och glad liten pajas som har grym energi! Vi busar och leker hela dagarna! Han är inne i en period nu då han ska härma. Han är en riktig papegoja som apar efter det mesta.

Idag har Madde och Stina varit här en stund på förmiddagen. Även mamma kom och umgicks lite. Självklart fikade vi, och inte minst Theo. Oj vilket litet kakmonster.
Tur att moster också tycker om att leka och skrämmas så han blir av med lite av den energi som går in så att säga.

Imorgon är det dags för simmet igen. Veckorna bara flyger iväg.

Kylig morgon!

Kategori: Allmänt

God morgon!

Vaknde halv åtta idag och kände mig utvilad. Theo strax efter, och han är minsann alltid utvilad. Aldrig trött, nej nej (om han får bestämma), men idag var han pigg och glad när han vaknade.

Vi kom på en ny lek igår när vi skulle sova. Sockmonstret! Det var grymt roligt! Särskilt när Mattias kom upp och Theo skulle skrämma honom med monstret! Haha, socken på hans lilla hand och det var Happy hour!

Idag har vi planerat en promenad till byn. Hoppas solen går upp och värmer litegrann. Det verkar som att den spricker igenom snart.
Sedan är blir det till att laga middag lagom till att Mattias kommer hem från jobbet.


Kategori: Allmänt

Sitter nu här och har ätit middag. Efter en dag full av fika behövdes det. Vilken paltkoma jag drabbats av. Mattias går omkring och har lite ångest över att hans pappaledighet är slut för den här gången. Blir en skön kväll i soffan. Theo somnar nog snart, då det inte blivit så mycket sömn för honom idag. Han liksom vi gillar sällskap, så det går ju inte på några villkors vis att somna när vi har besök.
Först kom Sandra och Daniel och hälsade på. Var alldeles för längesedan sist.

Sedan kom Mattias mormor. Lena och några av barnen klämde in en liten visit också. Hon skulle baka hon med, men hade inget bakplåtspapper.Tur att jag hade det!

För er som undrar vem som vann kampen igår, Ahlgrens bilar eller glassen, kan jag avslöja att det var bilarna. Så idag blir det glassen som tar hem pokalen! :)

Himmelska skorpor!

Kategori: Allmänt

Jag tänkte att jag skulle baka en sats med skorpor. Det var längesedan och grymt goda är dem! Passar bra eftersom att vi får fikabesök idag! I flera omgångar dessutom!

Jag har snott receptet från syrran som är min bak-guru. Hon är jätteduktig på detta ämne. Alltid hon som står för tårtor och sådant när det vankas kalas i vår familj.



Söta skorpor med socker- och kanelfyllning
30 st

2 ägg
2 dl socker
75 g smör eller margarin
2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

Fyllning:
2 msk socker
1 1/2 tsk kanel

Ugn: 200°

Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och vispa ner i smeten. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Platta ut bi-tarna med mjölad hand eller kavla lätt med mjölad kavel ut till avlånga plattor.
3. Strö på socker och kanel på degplattorna och rulla ihop dem från långsidan. Lägg rullarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspap-per. Grädda i 15–20 minuter. Låt vila i fem minuter.
4. Skär rullarna i 1 1/2 cm breda bitar och lägg dem med snittytan upp på plåten. Torka skorporna i 100°, ca 1 timme tills de är torra.

Snart vardag igen

Kategori: Allmänt

Söndag imorgon. Sista dagen på Mattias pappaledighet för den här gången. Har varit lyx att ha honom hemma.

Ska alldeles snart smita iväg till soffan och sällskapa min stora kille. Den lilla har somnat. Han har härjat järnet som vanligt idag. Började dagen med att vakna glada och utvilade. Jag och lilleman gick ner och fixade frukost så kunde Mattias och Johan få lite sovmorgon. Började med att trycka på kaffebryggaren och sätta in frallorna (som jäst över natten i kylen) i ugnen. Helt ljuvligt att få alldeles färska frallor till frukost! Kan varmt rekommenderas. Hur smidigt som helst att fixa!

Efter frukost var det städa som gällde! Det behövdes verkligen! Killarna intog vardagsrummet och lekte/spelade tv-spel.
När städningen var klar tog jag hunden och gick en runda. Har faktiskt kommit igång med att gå ut och gå igen. Urskönt! Även om det inte blir längsta rundan varje dag, är det skönt att få in rutinen.

Sedan var det bara att börja göra sig i ordning för lite födelsedagskalas. Lämnade Johan på vägen, så det blev en snabbfika hos morbror med familj också.

Kan även meddela att jag fått hem katalogen från högskolan så nu ska jag botanisera i den. Det blir inte lätt att bestämma sig vad man ska söka! finns hur mycket kul som helst, men man måste ju börja någonstans! Det ena behöver ju inte utesluta det andra så att säga.

Nu känner jag dragningskraften från soffan, och jag undrar jag om det inte finns lite Ahlgrens bilar i skåpet... Mmm.. Eller kanske lite glass? DILEMMA!

I'm alive!

Kategori: Allmänt

Jag överlevde! Gick faktiskt ganska bra. Bedövningen var helt ok. Kan så här efteråt konstatera att det är en ganska säker bantningsmetod. Man vill helst inte äta på ett par dagar, för det är ju inte helt smärtfritt.

Idag har vi min kusin Johan på besök. Vi ska laga lite god mat och titta på tv ikväll. Det blir plockmat i lagom stora bitar som passar att tugga med ena sidan. Med andra ord fredagsmys på hög nivå!
Tänkte att jag också skulle testa syrrans (leijne) recept på frukostfrallor. Så får vi nybakt bröd till frukost!

Trevlig fredagskväll önskar jag er!

Synd om mig!

Kategori: Allmänt

Jättesynd om mig är det från och med nu och ända tills imorgon kväll, minst!
Jag sitter och räknar timmarna, de går alldeles för fort nu.

Imorgon, 8.10 ska jag vara hos tandläkaren. De ska dra min visdomstand! Vet att det är en baggis, men jag HATAR bedövningen! Klart att utan hade inte varit ett alternativ, men jag gillar inte känslan. Det känns så avdomnat, killar konstigt och sen smakar det illa också. Sedan knaket och ilet... IHHH! Jag vill inte!

Nog om det. Idag har vi varit på badhuset som vanligt på onsdagar. Mamma och lillasyster följde med. Anna har varit hos mig sedan igår och gjort mig sällskap. Mattias har varit hos sin morbror och hjälpt honom att tapetsera. Ikväll kommer han hem!

Mätta och belåtna väntar jag och Anna på mamma som kom precis nu. Ska ta en latte med henne, för jag kommer väl ändå inte kunna sova.


Bästa förutsättningarna..

Kategori: Allmänt

.. för en bra dag!
Vaknade alldeles utvilad av att Theo kom och kröp ner hos mig. Han ville mysa lite innan vi vaknade ordentligt ( kors i taket! Händer aldrig annars) Han vaknade på väldigt bra humör (vilket heller aldrig annars händer. Han är ett grymt dåligt morgonhumör)

Nu sitter vi och käkar lite frukost. Theo får macka och päron och jag har lyxat till det med en latte. Ska efter att vi ätit klart fixa med lite tvätt och dammsuga. Sedan blir det en promenad med vagnen. Har försökt komma igång meed lite träning nu igen efter alldeles för långt uppehåll. Än så länge med att gå ut och gå och lite "hemmaträning". Hoppas kunna få utrymme till mer! Det är bara så skönt!

Tror att vi styr mot Karlabo när vi är klara här hemma. Kanske till och med får med mig morsan ut på en liten tur. Eller lillsyrran som kunde passa på att ta ut hästen lite. Får se.

I eftermiddag åker vi en liten sväng till Gekås. Ska bara kika lite. Handla lite hygienartiklar och rengöringsmedel som är slut så att vi slipper vara smutsiga!

Och förresten! Vet ni vad?! Jag har lyckats få till en önskelista till min födelsedag iår! Det har inte hänt på jättelänge!
Så här ser den ut än så länge:

* Leilas kokböcker
* Desperate Housewives, säsong 1-5
* Sprits med tyllar
* Muffinsformar i silikon
* Muffinsplåt
* Locktång, som gör stora lockar
* Thomas Sabo berlocker
* Converse skor


Det ni, det var inte dålig va?
Kommer säkert på mera :)

Ha en grym dag allihopa!

hjärtan, hjärtan, hjärtan....

Kategori: Allmänt

Vilken hyster för att någon satt ett hjärta på den här dagen i kalendern. Halleluja för kommersen!
Visst är det en fin tanke att man ska uppmärksamma sina kära, men det gör jag varje dag på ett eller annat sätt. Det behöver inte jag bli påmind om när jag tittar i almanackan. Men okej, det är väl en kul grej kanske.
Vi firar inte.
Mattias kom i och för sig upp och väckte mig för en stund sedan och sa att han hade fixat brunch. Bakat scones hade han gjort. Inte för att det är alla hjärtans dag, för det hade han glömt. Men vi kan säga att vi firat lite.

Idag är en lugn dag. Vi ska strax åka upp till byn för att veckohandla och för att fira Lena som fyller år idag! (Grattis Grattis! Sätt på kaffet om en stund.)

Är förövrigt ledig fram till torsdag, då jag även ska till tandläkaren och ta bort visdomstanden! MYSIGT! (inte så, men jag överlever)

Rosiga kinder och välbehövlig fika

Kategori: Allmänt

Jag fick sovmorgon idag eftersom att jag ska jobba inatt. Alldeles underbart att vakna till puttrande kaffebryggare och solen som lyser in genom fönstret!
Efter frukost paltade vi på oss allihopa. Mattias skulle till Karlabo idag igen och fixa med sin bil. Jag och Theo tog en promenad upp till byn.
Träffade mamma och Madde som skulle handla. På Skolhem hos Theos fastrar och farbröder var de också påpaltade till från topp till tå. Inte av den anledningen att de var kallt ute, utan där var det även kallt inne. Det hade hänt något med strömmen hos dem så det blev inget kaffe där idag.

Nu har jag och Theo precis fikat efter att vi kommit hem igen. Theo är på väg att somna i kärran. Han var alldeles för nyfiken för att somna på hemvägen.
Jag ska börja fixa lite här hemma, men först ska jag passa på att vila lite medan lilleman sover.

fredag hela veckan..

Kategori: Allmänt

..har vi haft. Känns det som i alla fall. Men nu är det ju fredag på riktigt idag.

Ska strax åka till fotografen för att hämta Theos ettårs kort. Sedan åker vi till Karlabo en stund och våldgästar lite tror jag. Mattias ska ändå dit och greja med sin bil. Den ska ju besiktigas snart och då kan det ju vara bra att den är "fit for fight" så att säga.

I eftermiddag får det bli städning. Brukar få till det annars på torsdagar, men inte igår. Ikväll blir det tacos till fredagsmys.

Färdig!

Kategori: Allmänt



Det här är vad jag ägnat mig åt ikväll. Så nu är vi ganska mätta och belåtna här hemma.

Chokladbiskvier, Chocolate Chip Cookies och Kärleksmums (eller Snoddas). De två översta har jag aldrig bakat tidigare. Cookiesen blev helt grymma! Frasiga till tusen och bara smälter i munnen!

Recept:

Chocolate Chip Cookies

100 g smör, rumstempererat
1/2 dl florsocker
1 dl råsocker (el. strösocker)
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
150 g mörk choklad, grovhackad
2 dl grovhackade nötter (t.ex. valnötter, pecannötter och/eller hasselnötter)

Blanda smör, florsocker, råsocker och ägg, gärna luftigt.
Blanda i mjöl, bikarbonat och vaniljsocker.
Vänd i grovhackade choklad och nötter.
Dela upp i 3-4 längder som rullas i smörpapper eller plastfilm.
Ställ kallt i kylskåp 2-3 timmar.
Skär längderna i skivor och lägg dem på plåt.

Grädda i ugnen på 175 grader i 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna.

Tips! Degen tål att frysas. Stoppa den i lufttät förpackning när den rullats in i smörpapper eller plastfilm. Tänk på att ta ut degen ur frysen cirka 30 minuter innan den ska skivas för bakning.

PROVA!

Utöver detta har vi varit hos Samsam och lekt en stund, sedan in i affären en snabbis. Hemma väntade mamma som fördrev tiden hos oss. Hon hade åkt för tidigt för att hämta brorsan vid bussen. Gjorde ju inget. Fick hon lite fika och vi lite sällskap.

Theo har vi fått i säng nu. Han har blivit helt omöjlig nästan att lägga på kvällarna. Hans egen säng har hittills inte funkat. Bara på dagen. Vagnen brukar fungera med vissa protester, men den senaste tiden har inte heller det varit ett alternativ. Idag fick jag ta med honom upp då Mattias kämpat en stund. Han var vansinnigt frustrerad för att han var trött. Men väl i mammas och pappas säng tog det inte många minuter.
Jaja, han sover inte hos oss när han är 15 i alla fall. Det ordnar sig.

Snart ska nog även jag gå upp. Det utan protester!

Fridens!




Baka!

Kategori: Allmänt

Baka ska jag göra idag. Lite kärlekesmums, chocolate chip cookies och skorpor tror jag.
Fylla på lite i frysen så är det det fritt fram för fika!

Har varit och lekt av oss lite på öpnna idag. Nu sover mini, så det är bäst att passa på!

Hemma

Kategori: Allmänt

Så, du var denna dagen snart till ända.

Lena, Lina, Winnie och Samsam kom och gjorde sällskap till kaffet strax efter tio i förmiddags. Det var tevligt! Efter en liten stund kom Madde och Stina och hämtade oss och vi styr mot badhuset.

Lite uträttande av ärenden medans vi väntar på att det ska bli vår tur att simma. Fikar lite i cafeterian i väntan på att Mattias ska dyka upp. Han anländer precis lagom till att det börjar bli dags att dra sig mot omklädningsrummet.

Theo tyckte det ver helfestligt att ha med sig sin pappa i bassängen. Jag fick knappt röra honom. Då hötte han med sitt lilla pekfinger mot mig, skakade på huvudet och sa "nee-ej". Han ville bara vara med pappa, förutom när han skulle åka rutschkana. Då dög det med mamma.

Efter simmet gick vi till morbror och fikade. Madde och Stina följde med en stund.

Trötta och lite gnälliga åkte vi hem och fixade lite mat. Nu sitter vi i soffan och slöar. Längtar efter att gå upp till sängen och sova!

Imorgon är det dags för Vuxen-barngruppen (öppna fsk) i Torestorp! Får se om vi får med pappan dit :)


Tidigare idag då man tar en tv-tittar-paus emellanåt.

God Morgon

Kategori: Allmänt

Dåså. Simmet idag. Mattias har åkt i förväg. Han skulle med Lasse till biltema nu på förmiddagen så hinner de hem igen tills vi ska vara på badhuset. Tänkte vi skulle tiigga skjuts med Madde och Stina.

Theo springer nu runt i vanlig ordning. Pausar ibland för att slänga ett öga på "Specialagent Oso".

Nu ska jag slänga i mig lite frukost sen göra oss klara för avfärd.

Lite födelsedagsfirande

Kategori: Allmänt

Så trött... Har haft en bra dag. Började med sovmorgon och frukosten framdukad. M är hemma i två veckor nu och det gillas!
Efter frukosten åkte jag och Theo till Horred för att hälsa på Sandra lite. Det blir alldeles för sällan. Fikade och busade lite där, sedan tog vi en liten tur till Serholt Outlet och fyndade lite. Hade kunnat köpa hela stället! Men det får bli sen när det är klart här hemma. Eller lite utav det i alla fall.

Efter ett par timmar åkte vi hem igen och där väntade morbror som sällskapade M lite.

Vidare till Skolhem och gratta M's lillebror som fyller 14 idag. Det var trevligt! Massa fika. Vi stannade kvar och åt tacos också. Mums! Full kalabalik men roligt var det. Fick mig några gapskratt och grabbarna satte sitt testosteron på prov genom armbrytning. Theo placerade sig hos Anton (för han satt närmast maten) och stannade hos honom lääänge.

Imorgon är det sim igen och då ska pappan med och bada! Det ser vi fram emot!

Nu är det snart dags för sängen! Mini P har däckat i soffan. Det är det enda som får honom att somna. Han vill sitta med oss i soffan tills han inte orkar hålla ögonen öppna längre. Hoppas vi går över snart. För övrigt har han bara sovit en halvtimma innan idag. Aktiv unge!