petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

Lite nytt

Kategori: Allmänt

Jag har fått hem lite nytt från Markslöjd idag! Vad det gör med lite sjysst belysning! På köpet fick vi trevligt sällskap också. Elin och Vilhelm, och Stina och Madde kom hit och lekte i eftermiddags!
Vad de växer barna!

Stina var för söt när de kom. Theo hade precis somnat till på soffan. Hon kunde inte låta bli att pilla lite på honom så att han skulle vakna. När det inte funkade kröp hon tätt intill honom och höll honom i handen. Lilla hjärtat!
Men bara efter en stund var det high life här hemma.

Sitter och kollar igenom bilderna på datorn, så jag tänkte dela med mig av några.


Mamma får hjälpa till lite..


"Någon" tvättar lite..


Pausar lite i byggandet..


"stör mig inte!"




Tjena polarn!..

Det roligaste Theo vet..

Lite seg

Kategori: Allmänt

Har slagit mig ner i soffan och måste egentligen ta mig upp och laga middag. M är på väg hem från jobbet, och Theo, som har varit med sin mormor idag sover som en gris. Ingen tajming för fem öre, för han lär ju vara hur pigg som helst ikväll, men men..

Näe.. nu måste jag! Uscha..

Brunch är grejjer det!

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en härlig söndag. Sovmorgon sådär lagom så att det passade sig bättre med brunch än frukost. Jag stekte pannkakor som jag dessutom blivit grym på! Det tror jag nog att vi får göra till tradition på söndagar. Brunch är bra!
Sedan efter det bakade jag kanelbullar och städade för klockan två väntade jag gäster. Syrran, Stina, morsan och Emma kom för att titta på lite ljus, och köpte dem gjorde de också. Det var trevligt!

Nu sitter jag och min karl i soffan och tittar på en film som somnades ifrån igår. Ska strax ta en kopp kaffe och ett wienerbröd.

Lugn lördag

Kategori: Allmänt

Prinsen sover i soffan. Han sover oftast inte på dagen längre, men ibland går han självmant och lägger sig och tar en liten tupplur. Då är det kors i taket!

Håller nu på att tvätta och fixa lite. M är på golfbanan en stund. Fredagskvällen spenderades hos M:s mormor och det var trevligt. Känns lite ovant att vara ledig en hel helg faktiskt!
Sitter här och tittar på disken som står kvar efter frukosten. Fy vad tråkigt. Men den får väl undan, för jag måste baka lite bröd också.

Hörde ryktas om att syrran med familj kanske kommer hit ikväll så vi får väl se. Spontant gillar vi.

Önskar en supergo lördag!

Fredag med stort F!

Kategori: Allmänt

Så är det! Fredag idag, jag är ledig i helgen och ska bara vara med bästa familjen!

M fick jobba över en stund idag, det var ju typiskt, men så är det.
Var precis och hämtade mini-prinsen hos morsan, eller ja, det hade gått över till Madicken och skrållan. Ha! lustigt, vi fet-diggar Astrid i den här familjen.
Theo hade blivit stolt över sin mormor när hon gick in till hästarna. Hon hade med sig en go'bit till Perkla (lillsyrrans islänning) och när hästen kommer till morsan, så säger han -"Kan, min mommol!"
Han är så kaxig på avstånd, Theo, men när hästen eller kossan (eller annat större djur) kommer lite för nära blir det läskigt.

Nu ska jag fräscha till mig lite innan mannen i mitt liv kommer hem.

Hela huset uppochner!

Kategori: Allmänt

Har i eftermiddags vänt uppochner på hela kåken. Mina nycklar vad puts väck! Luskammade igenom precis allt. Varenda låda, kyl, frys, skor, ja alla möjliga konstiga ställen. Ringer M när jag ska gå upp till byn och han har heller inte sett dem. Ringer morsan och madde och frågar om de har sett dem. Kammar noll där också.
M kommer hem samtidigt som vi kommer tillbaka från byn och vi börjar leta igen.

M hittar dem. I hans egen bakficka. Precis under plånboken. Hans kommentar då, med ett litet försynt leénde; Att det ska till en karl till allt.

JA ELLER HUR! Hade han tittat när jag ringde hade jag ju sluppit vända uppochner på allt!

Han är för go min lilla sambo!

Härliga höst!

Kategori: Allmänt

Hösten är helt klart min favorit-årstid när det är som idag. Solen skiner och det är lite kallt. Men ska det bara regna och hålla på kan det lika gärna kvitta.

Idag hade vi en riktig slömorgon jag och min son. Skulle precis börja fräscha till oss och bädda sängarna när goaste stumpastina och hennes mamma kom och överaskade oss med fika. De ville fira att Stina fyller 1 1/2 år idag.
Ungarna är för härliga. De tjuter av glädje när de ser eller hör varandra. Samtidigt som de ena stunden tjuter av helt andra orsaker. Theo som puttar Stina eller att Stina tjuvnyper Theo och så vidare.

Theo har börjat bli riktigt trotsig ibland och testar verkligen gränserna. Säger jag till honom på skarpen, så blänger han tyket på mig samtidigt som han gör om samma sak, eller slår på eller kastar iväg något. Svårt att hålla sig för skratt i sådana lägen, men det är bara att bita ihop.


Skenet bedrar...



Nu ska vi städa upp här lite och bädda färdigt, sedan går vi ut igen.

Nu kör vi!

Kategori: Allmänt

Nu var det så himla längesedan att jag nästan glömt av lösenordet. Den här sommaren har varit lika med KAOS! Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför, men så är det.

Det har hänt massor. Eller både och förresten. Och allt har krånglat!

Garaget står upp. Nu ska plåten på taket på, och så ska det kläs in med panel. Portar får vi väl också fixa kan jag tro.

Theo växer som ogräs och babblar på utan dess like. Han pratar i meningar, fast han egentligen inte kan. En mening blir liksom: Mamma mlmlanckasedkm Theo kan mkmdsjhafk hoppeloll (fotboll). Han fyller ut mellan orden med olika ljud.


Nya favvon. Ungen kan bli sittandes med denna i timmar!


Åhh, mamma! Jag vill inte sitta still i två sekunder!


Hoppelall.. satte sig fint i ett av hålen som är kvar efter staketet.


På visit hos M:s mormor




Idag har vi inte gjort så mycket här hemma. Theos "mommol" kom förbi på en fika, så vi bakade muffins på förmiddagen. Halleluja!, smeten stannade i formarna. På varenda en. Det har jag utan att överdriva aldrig lyckats med förut. Smaken blev inte den jättegodaste, men de var i alla fall snygga!

Nu ska här snart börjas med middagen..