petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

Lite sällskap

Kategori: Allmänt

Började dagen lite för tidigt idag. Theo hade sovit färdigt typ halv sex i morse tyckte han. Mattias fixade lite välling innan han åkte till jobbet, och det rådde bot på det problemet. Theo somnade om och vi fick sova en stund till!
Bara en liten stund efter att vi vaknat till liv kom Lena och Samsam och fikade lite med oss. Det var trevligt!
Strax efter att de åkt packade vi in oss i bilen och for till Angelica (och Hobbe, Bobby, Sivert, fiskarna och ödlan) och hälsade på! Det var riktigt roligt! Alldeles för längesedan sist! Får bli oftare helt klart!

Tog en liten avstickare på vägen hem och hälsade på "F-ha" i skogen nu när han ändå har jobb i krokarna. Det tyckte Theo var häftigt. Han fick sitta med i maskinen och åka lite.

Somnade som en klubbad oxe när vi väl anlände hemma.

Kvällsfika

Kategori: Allmänt



Jag är inget större fan av bananer, men den här bananpajen med lite vaniljglass till! Det är godis!

Lilleman har somnat och jag ska snart börja på med maten. Det blir sen middag idag, men det är mysigt!

Äpple är det nya Banan!

Kategori: Allmänt

Köpte en grej på IKEA för ett tag sedan. Himla smart. En Äppelklyftare. Mycket praktiskt med en otålig unge som inte orkar vänta två sekunder på att maten ska serveras. I det här fallet äpple. Väntar nu bara på att de ska uppfinna en supersnabb mikro som skyndar sig jättefort med att värma maten!

En annan sak jag väntar på nu är Mattias som bör anlända till hemmet när som helst nu. Idag är det onsdag, och det betyder för oss lill-lördag! Vi har anammat detta stenhårt! Lite helgmys mitt i veckan. Toppen!

Igår var jag och tränade! KORS-I-TAKET! Det var längesedan, men det blir definitivt oftare nu. Underbart!
Passade så bra, för Mattias tränar också på tisdagar. Perfa, för då packar vi in oss hela familjen och drar till någon vi känner under tiden den ena av oss tränar. Igår drabbades morbror med familj av lite besök! Det tycker i alla fall vi är trevligt, hoppas de andra tycker samma.
På detta viset sparar vi in massor av tid och så blir det en resa mindre. Igår blev det dock lite sent, men klockan rusar iväg så himla fort när vi är hos Rydström/Sandqvist.

Nu kom pappan hem!
Måste kila...

Åter till vardagen..

Kategori: Allmänt

..efter en riktig lyxhelg. Jag och Mattias checkade i lördags in på Gothia i Göteborg. På kvällen gick vi ner till Avenyn och åt på restaurang. Kan inte komma ihåg att vi gjort det någongång bara vi två. Det blir definitivt fler gånger!


Har knappt hunnit in på rummet innan Mattias har öppnat minibaren.


Utsikten från rummet!

Helgen gick fort över, och idag var det åter till tvätt och matlagning. Lena och några av barnen kom ner och fikade en stund.
Annars har jag inte något särskilt att rapportera.

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Vill bara meddela att vi lever. Har bara varit hemma och mellanladdat nu i ett par dagar.


Ute i vårsolen för första gången.


Busar lite med "ss-he" och "blele".


Blev lite smutsig hemma hos kusinen. Tur det, för då får man ju BADA!


Mosters lilla busunge!

Får bli allt för nu.

Sköna fredag

Kategori: Allmänt

Har hunnit med en del idag. Började dagen med att vakna vid åtta. Theo slog upp ögonen med ett glatt humör, och det fortsatte under förmiddagen. Underbart när han vaknar glad och utvilad. Vi åt frukost och fixade lite med morgonbestyren innan vi tog bilen upp till byn. Lekte lite hos hans fastrar/farbröder innan det var dags för veckohandling. Härligt när kylen är full med ny och fräsch mat!
Idag ska vi käka räkmackor innan jag drar iväg till jobbet. Mmm.....


Kommer ni ihåg den här bilden. Här är han nyvaken och världens gladaste unge!
Ungfär så vaknade vi i morse, något äldre bara
.

Såå nöjd!

Kategori: Allmänt

Var hos frisören idag och klippte av mig barret! Blev hur nöjd som helst! Det blev en kort, assymmetriskt page som satt som en smäck! Lättskött och bra för en smått stressad mama.

Under tiden var Theo hos sin moster och kusin. Han följde med dem hem efter att vi varit på vuxen-barngruppen i Torestorp. Jag smet iväg lite tidigare för att hinna i tid.

Stannade till på en snabb kopp hos E på vägen hem. Vägen hem ja, den tog ju en aning längre tid än vanligt på grund av all slask. Bilen styr sig själv så att säga. Höll på att kana i diket ett par gånger, men jag lyckades undvika. Annat var det för min stackars ex.granne som jag mötte vid ett tillfälle. Han gled ner i diket, när jag hade turen att tajma en mötesplats.
Hämtade upp Theo hos Madde där jag stannade en liten stund.
Sedan vidare till byn för att säga hej till Lena. Det blev ett litet längre hej än planerat, så Mattias anslöt för lite fika efter att han slutat. Resultatet av denna visit sitter nu i soffan. Mattias lillebror Emil åkte med oss hem och sover över tills imorgon.

Nu ska jag nog ta en liten kopp te innan det är dags för sängen.

Frissan imorgon!

Kategori: Allmänt

Skönt att snön är tillbaka, eller hur? Nja, jag hade nog gärna sett att våren fick fortsätta sin frammarsch nu utan avbrott, men den kommer snart. Jag och syrran fyller snart år och då är det alltid vår!

Just nu sitter jag och väntar på att ugnen ska bli varm. Det bakas The-kakor här hemma. Mattias sitter och kollar på champions league och väntar främst på att det ska bli klart.

Imorgon ska jag fräscha till huvudet lite. Det ska bli skönt! Det var ett tag sedan sist.

Annars idag har vi tagit det mest lugnt Theo och jag, eller förresten, inte Theo. Han kan inte ta det lugnt. Bara när han är sjuk.  På förmiddagen åkte vi och lekte med Stina lite. Deras mormor var och passade henne medans syrran sov. Hon har gjort sin jobbdebut inatt efter att varit ledig ett tag. De är för roliga de små kusinerna! Att man kan tycka om varandra så mycket redan från början och även visa det så tydligt! Underbart att se!

Nu ska jag skicka in första plåten i ugnen, sedan får det bli en "nattamacka"!

"Ejå"!

Kategori: Allmänt

Det bara sprutar nya ord ur mini. "Ss-he (chiefen), Blele (pelle), Åj, mamma, pappa, F-ha (morfar), mommo, nanna, jejja, njina (Stina), ninni (winnie).. med mera. Det senaste är att han har lärt sig "Ejå!". Samtidigt som har går med någon sko på foten mot ytterdörren och vinkar.

Idag är en alldeles fantastisk dag! Theo har kladdat med gröt och smörgås till frukost, så nu är han sig lik igen. Något hesare än vanligt bara.

Tänkte att vi ska gå ut en stund i solen sedan. Om inte annat för att samla ihop Chiefens miljoner pantflaskor som ligger och dräller över hela grannskapet. Det är den roligaste leksaken om du frågar honom! Knycker en så fort han får tillfälle.

åh så trött..

Kategori: Allmänt

Har slagit ner ändan i soffan nu. Käkat lite macka och druckit en kopp varm choklad! Det var gott! Helt tyst är det i huset. Theo sover, Linus och Mattias for till Ullared för en stund sedan.
När de kommer hem sedan blir det fläskfilé och klyftpotatis med hemlagad bea! Mattias får laga :)

Vi börjar bli friska nu i alla fall. Skönt det! Lilleman fick sin sista dos med penicillin idag (tack och lov!) Han har varit helt utslagen av detta. Ingen feber idag heller! Hoppas på en pigg och glad kille imorgon!
Det har på ett vis varit väldigt skönt att bara slappa i soffan en hel vecka. Jag har knappt fått röra mig, och de gånger jag gör det ska han hänga på mig. Man går inte alldeles för länge med en 14-kilos på armen. Men det ska bli skönt när han är som vanligt igen. Full speed är rätta växeln för honom.

Imorgon blir det till att vara ute! Är så sugen på det. Hoppas vädret blir bra. Skulle verkligen behöva elda lite skräp!

Kvinnofälla eller inte?

Kategori: Allmänt

Eftersom att jag känner mig ganska "up to date" till ämnet tänkte jag bara ventilera lite kring det här med "hemmafru". Någon som tittade på "Kvällsöppet med Ekdahl" på fyran senast?

Jag kan inte nog säga hur irriterad jag blev över att stackarna som försökte argumentera för ämnet, hela tiden blev avbrutna och överröstade! Inte en gång fick någon av dem prata klart, eller för den delen knappt ens börja. Det var heller ingen som styrde upp det hela.

Sedan kan jag tycka, "hemmafru"? Kom igen! Vi lever på 2000+ -talet. Att kvinnan skulle tvingas vara hemma och ta hand om barnen av mannen är världens stenåldersargument. Visst, kan säkert förekomma, men dagens kvinna är starkare och självständigare än så. Det är heller inte så vanligt i Sverige, nu för tiden med arrangerade tvångsgiftermål. De allra, allra flesta är idag tillsammans med sin man/kvinna av egen fri vilja och är såpass jämställda i sitt förhållande att även kvinnan får komma till tals. Annars finns det lagar och regler för sådant som man kan åtgärda det problemet med.

Jag och Mattias lever i ett alldeles jämställt förhållande. Visst, han grejar med bilar, snickrar och klipper gräset oftast. Just av den aledningen att ha är bättre på det. Precis som att jag är bättre på att tvätta till exempel. Det här är inget problem i vårt förhåkkande. Heller inget som ifrågasätts. Men inte protesterar jag över att jag inte får klippa gräset eller greja med bilen. En intressent parentes i detta ämne är att det är sällan man hör någon man uttala sig i den benämningen att kvinnorna minsann inte hjälper till i garaget i samma utsträckning som att kvinnorna gnäller över att mannen inte hjälper till i hemmet eller med barnen.
Jag tror att det kan vara så här, att det är mer jämställt i de svenska hemmen idag och det är därför som det inte känns lika viktigt längre. Man är van att dela på uppgifterna. Papporna är hemma med barnen i allt större utsträckning, de städar mer etc, etc.
Samhället har ändrat sig så pass mycket att det är mer tillåtet för mannen att ta på sig de traditionella kvinnosysslorna i allt större utsträckning.

Kalla mig gammalmodig, men jag börjar bli så evigt trött på jämställdhetstjatet! Låt folk få bestämma själva över deras liv!
Vill man vara hemma, kvinna som man, med sina barn och ta hand om dem, så låt dem vara det! Utan att ifrågasätta varför. Och utan att förutsätta att man är tvingad av sin partner till detta.
Lika lite som att ifrågasätta de som väljer att ha sina barn på förskolan, som (jag förmodar) efter övervägande om vad man anser vara bäst för sin egen situation oavsett vilket det beträffar.

Sjukstugan

Kategori: Allmänt

Här är det ur.lugnt idag. Theo sover för sig själv nu. Han vill inte göra något annat än att hänga på mig och slöa idag. Stackarn är inte alls i form.
Han blev inlagd på sjukhus natten mellan lördag och söndag, efter att han åkt ambulans till akuten. Han fick ett kruppanfall. Sätter sig på luftrören med en gång på honom. Minsta lilla förkylning. Visade sig att han hade öroninflammation också.


Har äntligen fått somna efter att ha fått lite medicin.




Så här spenderar vi våran dag idag. Theo har paxat soffan med sin nya polare, lejonet
som han fick när han åkte ambulansen.

Själv har jag ju också blivit förkyld givetvis. Mattias låg i fredags i nästan 40 graders feber. Tack och lov för nässpray och alvedon!
Så jag protesterar inte över att spendera dagen i soffan.