petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

Lite bilder..

Kategori: Allmänt

















Vi är trötta och slöa idag. Har bara busat och tittat på film om vartannat.
Jag har gått igenom bilder, eller börjat i alla fall. Det finns ju en del..

Måndag snart till ända.

Kategori: Allmänt

Då sitter vi här igen. I soffan jag och Mattias. Theo sover. Stina och Madde tittade förbi en snabbis och det gjorde nog susen för att ta slut på den sista energin.
Förmiddagen idag spenderades vid datorn med telefonen i örat. Jag har haft god användning av mina spanska! Usch, vad vissa kan reta en till vansinne! Men summa summarum av den här dagen är att lägga på luren omedelbart när telefonförsäljare ringer. Ta inga diskussioner och säg aldrig, ALDRIG ja till någonting vad de än ställer för fråga!

Imorgon tänkte vi ordna med julkorten syrran och jag. Önksa oss lycka till med det!

lugnet efter stormen..

Kategori: Allmänt

Berit eller vem det nu var som drog in här igår verkar i alla fall ha dragit förbi nu. Vi kom lindrigt undan. Särskilt vi här hemma för vi har haft ström hela tiden så vitt jag vet. Värre för dem uppe i byn som varit utan i 10-15 timmar.
Men men, det är i alla fall inte 10-15 dagar som det var när Gudrun hälsade på.
Jag har nu lagt märke till en sak. Ett utav de värsta som hände med stormen och strömavbrott och dylikt verkar vara att mobilerna inte funkar! Säger en del om sämhället vi lever i idag.
Jag för min del var mest orolig för att konsekvenserna skulle bli desamma som vid Gudrun. För all del, jag kan vara utan ström i något dygn, men veckovis hade blivit tufft. Nu efter att vi hade soteld, har vi inte ens köksspisen att elda i. Lider med dem som drabbats värre än oss och hoppas att allt skall fungera som vanligt snart igen. Och även för dem som är utan mobil kommunikation, hoppas det fungerar även för er snart igen.

2011, nja, inte så värst.

Kategori: Allmänt

Nu är det advent! Imorgon i alla fall! Jag har längtat. Äntligen jul och snart ett nytt år. 2011 har varit ett riktigt skitår. Krånglerierna har bara avlöst varandra. Klart att lite roligt har vi haft, men knappast någon flyt alls.
2012 here we come!

Vi var i Borås igår med fam. Redman. Det var trevligt! Fick ordnat med Theos födelsedagspresent som jag är supernöjd med. Han kommer älska den. Eller, han gör det i och för sig redan. Han pekade ut den i affären. Skönt. Jag har verkligen haft ågren för vad vi ska köpa till honom när han fyller år. Fick köpt mig ett par vinterstövlar också. M hittade ett par kängor till prinsen med. Han har så han klarar sig, men vi kunde bara inte låta bli. Ursöta, typ Timberland-kängor.
Ska bara fixa med julklapparna nu med för att se vad som är kvar att köpa.

Sedan hörrni, har jag bestämt att jag ska bli redovisningskonsult när jag blir stor! Det känns också bra. Nu ska jag bara ta tag i det också, men det gör vi när vi hinner med. I och för sig håller jag på med det lite redan nu, fast det skall utvecklas.

Nu ska jag sätta igång här. M tog med sig både barnet och hunden och drog till Sebbe, så jag får passa på!

Skön dag

Kategori: Allmänt

Idag har vi inte gjort många knop någon av oss i familjen. Till och med Theo har varit lite mindre aktiv än vanligt, Inte mycket, men lite.
M har varit hemma idag. Han är inte helt kry. Jag känner mig inte helt på topp jag heller. Hoppas inte det blir en dunderomgång till med förkylning!
Låter inte jätteroligt med att vara sjuka, men vi har haft en skön slö dag och bara softat.

Igår var vi på Tjolöholms julmarknad och kollade lite. Det var mysigt! Vi hade med oss Nathalie och Sebbe som sällskap och det gör vi gärna om :)
Jag fick köpt mig en supergod blåbärsglögg!

Kvällen igår spenderade jag och M framför en film. Den senaste "Pirates of the caribbean" tog vi ner. Det var mysigt. Vi började lite senare än vad vi hade planerat för NÅGON ville inte somna. Theo sprang säkert hundra gånger upp ur sängen och ställde sig ovanför trappan. Han skulle "gejja". Så otroligt frustrerande är det att sitta och vänta på att han ska somna. Han bara pratar och pratar och pratar. Hellre att han skriker och somnar av ren utmattning. Det evinnerliga tjattrandet kan ju pågå i timmar!

Shit, nu har jag glömt att jag har bröd på jäsning!

Jag saknar dig!

Kategori: Allmänt

Min bästa vän är ute på äventyr! Hon är värd det big time! Meeen jag saknar henne!



Ta handom dig och äg upp Canada i brygga, precis som vi skulle gjort!!
Hälsa Lucas med ;)

Middagstips.. snälla!

Kategori: Allmänt

Jag tycker inte om att laga mat. Det är inte roligt. Därför har jag sedan länge skrivit veckomatsedel. Just för att slippa tänka mer än en gång, och sedan så finns allting hemma till det som jag ska laga. Det spara så himla mycket tid och ork helt enkelt.

Nu skulle jag vilja ha lite variation och göra lite annat än det jag brukar. Ge mig lite tips på enkel god vardagsmat. Vad brukar ni laga?

Sötrumpa!

Kategori: Allmänt

Vi har börjat introducera kalsonger för mini. Imorse när jag frågade honom om vi skulle ta bort äckelnattblöjan och ta på kalsonger istället svarade han inte, utan bara stack.
Jag hittade honom...


...med mina trosor och tandborsten i högsta hugg!

Nu ser jag att det finns inte längre några ursäkter eller bortförklaringar. Jag MÅSTE städa badrummet idag!


Innan tuppen idag

Kategori: Allmänt

Jo, vi är vakna. Kvart i sex gick jag upp. Theo ropade för en lite stund sedan och hade sovit färdigt han också. Idag drar det lite i shoppingtarmen. Tror att vi åker iväg till Kungsmässan en sväng. Ska bara prata med syster. Undrar om hon är vaken än?
Theo skulle behöva lite nya byxor. Pojken har helt plötsligt gjort ett sådant där "skutt" igen och hoppat över en storlek. Han har nästan alltid en glipa mellan byxlinningen och tröjkanten, så magen hänger ut lite. Magen heter förresten "kagge" om du frågar honom. Tycker det var ett litet roligt ordval faktiskt.
Nä, ska man våga ringa syrran tro?

Vilken helg!

Kategori: Allmänt

För att fortsätta efter att Sara kom och drog med oss ut igår, så var det en urskön promenad i solen! Det måste jag få in i schemat igen. Jag var en riktig hurtbulle förut och var ute och gick två gånger varje dag. En kort på morgonen innan skolan, och en på kvällen, helst när det var beckmörkt ute. Kanske är lite överambitiöst att ge sig ut två gånger per dag nu, men tre-fyra gånger i veckan i alla fall. Minst!

Precis när jag kom innanför dörren ringde min rara söra lilla Evelina och ville åka till Torestorp och köpa mössor. Klart vi gjorde det! Med nya fina mössor på barnen åkte vi vidare och tittade på hästarna hos hennes mor och far. På kuppen fick vi kaffe. Theo flög ner i kakburken utan att blinka. Han är inte "buskablyger" han inte!

Hemma igen, fixa lite innan vi får middagsgäster. Tack "Appeli" och "Bäppe" för ni kom!

Idag har vi ju då självklart firat lite pappor. Den traditionella farsdagsmiddagen fick hållas här idag, eftersom att mamma jobbade delat. Älgstek, potatis och sås gjorde jag. Jodå, det blev allt gott!
Vilken familj jag har!!

goa familjen!

Kategori: Allmänt

Hade fredagsmys här igår med fam. Redman. Tänk vad bra man kan ha det! Efter god mat och ungarna hade lekt av sig satte vi oss, respektive familj i varsin soffa (de är inte stora våra soffor) och tittade på "Gulliver´s Travels". Den var rolig! Barnvänlig också. Theo satt som klistrad.
När sovlopporna började komma till barnen lekte de lite till och turades om att byta knä. Stina skulle komma till oss och Theo skulle krypa upp i mosters knä.

När den filmen var slut och klockan alldeles för mycket för de små fick de gå och lägga sig.
Vi började titta på en film till, fråga mig inte vad det var för någon, för jag somnade ju klassiskt, och det gjorde tillslut allihop. Kan passa på att slänga ut en varning om att inte somna ifårn en film på Tv1000 så sent på kvällen. Vi vaknade upp och det var inte någon barnvänlig film på tv längra om man säger så! FY, men alla vaknade ju till i alla fall.

Idag har vi varit ute en sväng. Fick städat ur bilen. Ska städa lite i huset med sedan tror i går ut igen. Theo sitter i soffan och vilar lite. Fick dammat av VHS.en och tittar på gamla Pippi-filmer. NOSTALGI! Jag, som i och för sig aldrig blir riktigt vuxen, blir ju som ett litet barn på nytt!

Nu kom Saran och ville ta med mig ut och gå! Jajjamen! det gör vi!

Upplyst

Kategori: Allmänt

Vaknade tidigt idag. Gick ner och knäppte på bryggaren och tände doftljusen. Mysigt!
Sitter nu och väntar på sällskap till kaffet.

Fick upp en ny lampa i köket igår. Det var trevligt att se något vid diskbänken! Den har saknats ända sedan vi flyttade hit för sex år sedan snart.

liten snabbt..

Kategori: Allmänt

Skriver några ord medan jag sitter i soffan och kollar på tv men M och hans lillbrorsa. Ska gå och hämta fika snart och sedan göra mig iordning för att åka och jobba igen.
Theo somnade för en stund sedan så här är lugna gatan. Känner att jag kommer nog behöva lite kaffe inatt.

Nu mina vänner! Ha en trevlig allhelgonalördagskväll!

God morgon!

Kategori: Allmänt

Vaknade tidigt idag. Jag följde med M ner när han gick upp och satte på kaffe. Trodde att vi skulle dricka i lugn och ro innan han åkte till jobbet. Fast, det trodde vi bara.
- "Mamma! Kom mej!" Hörde vi precis när vi satt ner rumpan i soffan och ska kika på nyheterna.
Men istället för nyheter blev det "Haja läget". Det var mysigt det också.

Nu sitter jag och väntar på att jag ska dra igång och göra något vettigt. Kanske att jag ska ta en ny kopp kaffe för den jag hade hällde Theo i soffan vid ett obevakat ögonblick.

Bra dag.

Kategori: Allmänt

Jag och MiniP har åkt runt och fikat idag. Först hos svärföräldrarna och Theos fastrar och farbröder. Sedan drog vi vidare till syrran och mosters goding! Hon är underbar det lilla grynet! Vi käkade lite glass och sedan stacka barnen upp till andra våning och härjade på Stinas rum och tittade lite på saltkråkan.

Jag började sedan med maten när vi kom hem. Gulaschsoppa blev det idag. Tänkte jag skulle överraska M med det när han kom hem från jobbet, för han tycker så mycket om det. Trodde jag. Han TYCKTE så mycket om det tills han kräktes som en kalv senast han åt det. Jahopp, så han satt och petade lite och försökte äta för att vara snäll. Men jag tyckte det var supergott! Så jag åt för oss båda!

Imorgon tänkte jag försöka göra ett röj i ett av våra rum på övervåningen som vi haft som förvaringsrum ända sedan vi flyttade in. Förresten, det har varit det så länge jag kan minnas. Vore guld att få rensat ut där!