petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

väntar och väntar...

Kategori: Allmänt

på att Theo och Mattias ska vakna. Vi ska till Karlabo för att laga klart bilen och sen fira valborg ikväll.

Mattias har idag varit och besökt tandläkaren. Har bävat inför detta besök, men det hela slutade på 225 kr. Billigt och bra! Lagningen gick visst på garantin. Ibland har man tur, men han verkar ha det hela tiden.

Alla ni som känner min lilla prins, vet att han är en mycket social sådan. Jag kan informera om att detta är han även när han sover. Han vill inte sluta prata. Han har nog ett intressant samtal med någon just nu, för jisses vad han låter. 

 
Ny favvoplats! Sitter fint i soffan.

Nu så, nu rör det sig därinne. Ska se om det går att göra sig i ordning nu för att åka.

 

Söndag!

Kategori: Allmänt

Sitter nu på perstorpsvägen och blir bortskämd. Ska snart få lunch. M hjälper till med att flytta ett par kompisar som köpt hus, men ringde precis och sa att han kunde bli hämtad, så Nåke kände sig manad. Jag tror att M riktigt kände att maten var på gång.

Kvällen igår var riktigt lyckad. God mat och trevligt sällskap. Lilla Skrållan sov igenom det mesta, men hennes kusin tog för sig för henne också. Mycket pratig liten kille. 
Sent blev det, i vanlig ordning. Landade hemma på Nybygget runt två. 

Ikväll kommer Sandra och hälsar på oss, men först en tur till Karlabo för att M ska laga Lasses bil. Svänger nog förbi Siggebo för att lämna lite presenter.

Imorgon ska jag, mamma och Theo besöka frissan, sen hem och ta emot en av kattungarnas nya matte.

Sitter nu och tittar på lite bilder från vår kusinträff i somras. Kan bjuda på några:


Jag och Madicken


Lasse, Mattis, Mattias, Nåke, Carina och Anders


Pappa och Mamma


Min (Theos gamla) mormor

Kalasdag!

Kategori: Allmänt

Idag är det kalas! Halva familjen Rydström/Sandqvist firar sina födelsedagar idag! Det blir Stumpa-Stinas första kalas, Theo har vanan inne vid det här laget. Det blev en del julkalas för hans del. Så nu laddar vi batterierna till ikväll. Lilleman sover i vagnen efter vår promenad, Chiefen oxå. Det tar på krafterna att vara ute och motionera! 


Vilar lite i solen. Madde, jag och mamma hade picknick en dag för någon vecka sedan.


Mattias är i Mjöbäck och fixar en bil. Så vi är själva hemma denna lördag.
Vi tog tillvara på solen och gick upp till byn och passade på att hälsa på Theos farmor och farfar. Gamlafarmor var oxå där. Chiefen fick leka av sig lite med alla sina kompisar som bor där (allt från skrämmande alfahannar till små, små valpisar). Hade egentligen behövt gå in i affären och köpa lite mjölk, men det fick vänta.


Hälsar lite på gamlafarmor..


Igår hade vi fredagsmys här hemma med fam. Arnoldsson/Holmqvist. Anna var här redan och hjälpte mig under dagen, sen kom Jejja på sin moppe och hade köpt med sig glass (mums). Mamma jobbade och skulle ta vägen härom när hon slutade, så det var lika bra att ringa hit pappa oxå, så det blev tillslut hela familjen. Fläskfilé och ris med sallad fick det bli. (Måste bara säga att köttet blev perfekt! Lite stolt är jag allt.)

Nu ska jag fixa det sista städningen som är kvar och lite tvätt, sedan ordna för ikväll.


Hej från mej!

Städdag!

Kategori: Allmänt

Jajjamensan! Nu får de flytta till himlen alla mina små dammråttor! Härligt!

Tårtan blev mycket god! Det blev en liten, liten bit över och den ska snart jag och Annapanna smälla i oss!
Stumpa-Stinas farmor och farbröder ville också hälsa på henne igår, så det blev en riktigt trevlig fika! Rena släktkalaset! Massor med presenter fick hon. Rosa, rosa, rosa!
Jag försökte förresten fixa klippning till henne innan också. Jösses vad hår hon har lilla skrållan! Så när jag ändå ska fixa luggen på måndag tänkte jag att hon kunde följa med! Nej, skämt och sido. Kan köpa ett litet hårband eller spänne istället :)

Theo var allt lite nyfiken på sin kusin igår. Han sträckte fram händer mot henne och ville känna lite.. så söta så!

Sitter här nu och har tagit en paus i städandet. Killen sover i vagnen så man får passa på att göra det som ska göras och vara effektiv minsann! Han är vansinnigt sällskaps-sjuk (undrar vem han har det efter).
Idag har jag hjälp av Anna som gärna sysselsätter honom när han är vaken. Skönt ibland att få saker gjorda!


Resultatet!

Tårtbak!

Kategori: Allmänt

Det brukar vara Maddes grej det här med baka och fixa. Jag har liksom frånsagt mig den uppgiften av den enkla anledningen att man ska överlåta sådant som andra kan bättre.
Men nu när det är Madde och Mattis tur att bli överraskade, så är det bara att ge det ett försök!

Skrållan kommer hem idag!!

Så nu ska Theo sova en stund med sin pappa som är hemma idag, förkyld, så att jag kan göra klart detta mästerverk! 

Fridens! 
/E

Jag har äntligen blivit moster!

Kategori: Allmänt

Jajamensan. Igår behagade det lilla livet att komma ut! Så näpen hon är, en riktig liten flicka! En kopia av sin far!

Idag har vi varit på babysimmet igen. Bara två gånger kvar nu. Synd, för det är så roligt! Theo dök idag! Jätteduktig är han och han älskar att bada.
Jag hämtade mamma vid halv tio, och lämnade samtigdigt Chiefen där. Han ville till sin polare Baloo. Sedan for vi till Morbror för en snabb kopp kaffe innan vi skulle bada.
Han visade upp nya eventuella tillskottet i familjen, en undulat som Sandra hittat ute i det fria. Jag fick gåshud och ilningar i ryggraden för jag har fågelfobi. Usch, fina att titta på men inte att vara nära..

På lördag är det kalas igen. Kusinen Johan och hans amma carola firar sina födelsedagar. Trevligt ska det bli, och vi brukar få så god mat där :)


Så här trött blir man efter en halvtimmas simskola :)

Snabb lägesrapport!

Kategori: Allmänt

Ännu inte något systerbarn! Slår vad om att Kotten vill anlända på lördag. Det är den 17.e då. Theo var beräknad till 8.e, så även Kotten. Theo kom 17.e. Vore ganska coolt!

Idag ska vi till BVC. Längesedan sist nu. Undrar vad han väger grabben.

Igår var vi med Madde på MVC. Förhoppningsvis sista gången hon behövde komma dit. Sedan gick vi en liten shoppingtur i solen.


Coolingen i vagnen en solig vårdag.


Pappa lär Theo att låta som en indian.


Tröttis...

Härliga dag!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit på badhuset igen. Theo älskar att bada! Att få vatten över huvudet bekommer honom inte. Han blev så trött i slutet att han höll på att somna i vattnet.
Madicken var med oss idag, fortfarande med mitt lilla systerbarn i magen, men hon höll sig på land idag.

När vi var klara och torra tog vi en fika med Jill och coolingen Texx i fiket. Det är inte klokt vad hungrig och trött man blir av att vistas i badhuset!

Hemma i Karlabo sen kom Emma och Alicia och hälsade på. Hon längtade så efter hennes lilla kattunge. Ytterligare en fika.

När Anna kommer hem från skolan tar hon ut Pärla på en ridtur. Den allra första på alldeles egen hand. Hon var riktigt stolt när hon kom tillbaka och insåg att hon klarade av det.
Anna åkte med mig hem sedan, för annars skulle hon vara ensam hemma och det tycker hon inte om.
När vi svänger upp på gården står det ett skrivbord utanför ladugården. Det stod inte där när jag åkte hemifrån. Det visade sig att svärfar fått det på jobbet och Mattias tyckte att vi behövde det.

Nu har det börjat hända saker på Nybygget. Det rustas för garagebygge, Mattiasarna byggde igår en jättesöt vedbod med integrerad ljugarebänk, veden är på g, och huset blir alltmer färdigställt! Snart ska altanen byggas, sen kan sommaren komma!

Imorgon ska jag och Theo sällskapa Madde till Kinna. Hon ska förhoppningsvis för sista gången till barnmorskan.

Fridens!
/E

fullt upp..

Kategori: Allmänt

Oj, vad längesedan jag skrev sist. Det var dåligt! Får försöka bli bättre på detta.

Vi har i alla fall hunnit med att fira både födelsedagar och påsk. Madde och Jag fyller år dagarna efter varandra, så vi slår ihop det. Smidigt värre. Först firar vi lite med familjen med tårta när var och en fyller år, sen har vi ett kalas tillsammans för släkten. Mycket kalas blir det, men det gillar vi!

Påsken flöt på som det brukar. Påskafton brukar vi äta påskmiddag med familjen. Mamma jobbade i år, men det gjorde inte så mycket. Madde och jag fixade med maten så den var klar när hon kom hem. Det blev lite sent, men vad gör det.
Efter maten blev jag helt plötsligt jättesömnig. Anna höll med mig, så vi gick in och lade oss i soffan. Jag sa till Mattias att säga till när det var dags för fika, men han hämtade mig där inne när det var dags att åka hem. Jag hade stensomnat! Det var jag i och för sig inte ensam om. Mamma hade gått upp och lagt sig, Madde och Mattis hade åkt hem, så det var bara Mattias och pappa kvar. De hade nog fått dricka kaffe själva.
På påskdagen var vi hemma och grejade ute, som har högsta prio just nu. Mattias röjer i skogen bakom ladugården och såger ner träden där. Det ska byggas verkstad där. Mycket ved blir det också.
Jag fick för mig att plocka ner staketet på påskaftons morgon när Mattias skulle till Elmia. Emil var här så han hjälpte mig. Bra blev det, och mycket lättare att köra runt med gräsklipparen sen.
Givetvis kunde ju Emil inte låta bli att trampa på en spik, så han stackarn går på penicillin nu. Rejäl infektion i foten fick han. (Något säger mig att han är släkt med sin bror). Emma och Alicia kom på eftermiddagen och hade med sig kladdkaka som vi fikade på i trädgården. Alicia varvade fikat med att fånga fjärilar. Härliga vårtecken!

Annandagen firades traditionsenligt med korvgrillning i kakelugnen. Emma och Alicia kom och hälsade på i Karlabo och firade tillsammans med oss. Alicia fick också till hennes stora lycka välja en av de nyfödda kattungarna till sin. En nougatfärgad hane som fick namnet Andreas!

Idag ska vi åka till badhuset och bada. Theo har sitt babysim först, sen ska vi stanna kvar och bada med anna och kusin sandra. De har ju påsklov nu. Så nu ska jag dricka en kopp med kaffe medans lillfisen sover och innan mamma kommer med mina systrar, för vidare färd till rosenmalmsgatan för att tigga fika där innan det blir bad.

/E