petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

städryck i garderoben!

Kategori: Allmänt

Nu har jag slagit ner ändalykten i fåtöljen. Sitter  och dricker kvällkaffe med min kära mor, som berättar om gårdagens kväll på rondo. Det hade varit mycket lyckat!

Idag har här varit fullt hus. Jejja och Johan sov hos oss inatt. I förmiddags anälnde även lilla lillasyster till Nybygget, Hon hjälpte mig att städa. Dammsög och torkade golven. Mycket duktigt!
Jag fixade med tvätten, och då inser jag att jag har lite för trångt i mina hyllor. För att lösa detta problem, rensade jag bland Mattias kläder, vek ihop dem (de tar MYCKET mindre plats om de är vikta och inte ligger i hög) och snodde en av hans hyllor!
Vips fick mina kläder plats!

Lasse, Carola och Sandra kom i eftermiddags och hämtade Johan. Först fikade vi, sen tog vi en promenad i väntervädret. Blött och halt, men det var inte kallt och mycket skönt att komma ut i friska luften en stund!

Imorgon tror jag att det blir en tur i skogen med Pärla innan Anna ska köras till fotbollen!

Fridens!
/E

Tonårsvakt och kollapsade växthus!

Kategori: Allmänt

Idag har bara varit en slappdag. Har tvättat och fixat lite. Senare kommer kusin Johan och lillebror Andreas som ska vara här tills imorgon. Deras föräldrar ska på Magnus Uggla på Rondo ikväll. Så här ska lyxas till med sushi! Ingen matlagning idag alltså!

Igår var vi på BVC igen. 6150g och 61.5 cm lång är han nu. Stor kille!


Gladfis!


Senare på kvällen firade vi fredag med potatisgratäng och fläskfilé tillsammans med pappa, Mattis och Andreas. De var hemma själva, för mamma och lillsyrrorna var på Eurohorse-mässan och GBG Horse Show.
Även Perra och hans flickvän Elin kom på besök! Trevligt!

I torsdags fyllde farfar 87 år. I födelsedagspresent fick han en liten "homemakeover". Mamma, Madde och jag var där på dagen och städade, hängde upp nyinköpta gardiner och ställde nya lampor i fönstren (jag fixade väl i och för sig mest med fikat). Mycket fint blev det och gubben blev nöjd (om än något förvirrad).
På kvällen samlades hela familjen hos farfar och åt lite mat och tårta. 


Theo trivs fint i gamlafarfars knä.


Igår upptäckte vi att vårt växthus rasat. Ingen större fara på taket (haha) för det har varit lite trasigt innan och jag har inga gröna fingrar, men något förvånade blev vi allt. Hade helt glömt av att vi hade ett. 

Nu ska jag fixa det sista innan jag gör kväll av denna dagen. 
Ha en fortsatt trevlig lördag gott folk!

/E

PS. har fått på nöten att aldrig min köra svärmor omnämns här på bloggen, så nu så! 
Gerd Lena Ingeborg Pettersson, kommer snart och snyltar lite på dig igen. Ringer innan så du hinner baka! :)


 

krångel!

Kategori: Allmänt

( OBS! detta är gårdagens inlägg som kommer idag istället)


Vaknade idag till att vedspisen sprakade och det riktigt luktade värme. Andreas har sovit här inatt, så han hade tänt i spisen och gjort frukost till mig och Mattias. Vi föreslog att han kunde komma och bo hos oss!

Tycker till skillnad från många andra om att det har kommit mycket snö och varit kallt i vinter. Äntligen har vi fått en riktigt vinter! Det har inte hänt sedan jag var liten.
Kommer ihåg när vi var små, jag och Madde. Började julaftons morgon med att öppna ett paket, såklart det största. Var alltid varsin pulka. Sedan var det bara på med kläderna och ut i backen!
Nu kan jag väl tycka att vi inte behöver mer snö, men den får gärna ligga kvar lite till.

Igår var vi hemma hela dagen! Mattias gick ut tidigt och skulle få igång en snöslunga som vi visst hade. (stod i skjulet, långt in bland alla annan bråte som finns kvar efter våran käre Olle)
Det fattades dock lite nödvändiga verktyg som av en händelse låg i Karlabo (!). Han ger sig ut med bilen för att hämta dessa, men hinner inte av uppfarten innan han kör fast i snövallen som blev när grannen plogade vägen. Liiite irriterade hämtar han en spade för att gräva loss bilen.

När Mattias fixat det som behövde fixas coh skulle starta maskinen, gick startsnöret av. Givetvis! Han bytte snöre och provade en gång till, men oxå det gick av. (Behöver jag säga att han var minst sagt lindrigt frustrerad?)

Det slutade med att han ringde pappa som fick komma med traktorn och skotta.
Nu skulle man ju kunna tro att historien slutar här, men inte då.
När pappa kommer går Mattias ut för att flytta bilarna. Pappa skottar fram en plätt på gräsmattan att ställa dem på så länge.
På vägen ner till plätten åker Mattias av vägen.


Semlor!

Kategori: Allmänt

kvällen igår fortsatte i Karlabo, för Madde och Mattis skulle köpa med sig semlor hem så även vi kunde fira denna angenäma dag!


Bagaren sitter och väntar på varsågod!


så här dags tyckte lilleman att en liten tupplur var på sin plats.

Nu ska vi göra oss i ordning för att sedan styra mot Istorp och hälsa på Sandra. Hon har dessutom namnsdag idag! Vältajmat!

återkommer senare med en uppdatering,

Här igen.

Kategori: Allmänt

Nu var det riktigt längesedan jag skrev ett inlägg. Vissa har inte heller varit sena att påminna mig om detta. Så här kommer en liten uppdatering om diverse.

Theo växer så det knakar. Ca 5,5 kilo och 60 cm lång. Han blir bara mer och mer social och babygymet hemma slits det flitigt på!


Skön stil..

I helgen har vi hunnit med två stycken födelsedagskalas. Lillasyster Anna och min kära svärmor fyller år dagarna efter varandra.


En lycklig 11-åring!

Vi har varit mycket hos mamma och pappa. Mattias har lagat sin bil här, som äntligen är färdig! Känns mycket bra med varsin bil igen! FREEDOM!!

Igår när vi skulle åka hem från kära mor och far får sig Mattias en minst sagt överraskning när han öppnar dörren. Han slår upp dörren på något som han tror är Chiefen.

-" Shit! schhhhhh!!" vänder han sig om och säger till mig.
-" Vad? "
-" Ett rådjur! "

Det var inte Chiefen, det var mycket riktight ett rådjur som låg utanför dörren. Mitt på verandan.


Lyckan är gjord! Inte varje dag man klappar ett livs levande rådjur!

(läs mer om detta på www.leijne.blogspot.com)

Idag har vi återigen tagit en fika i Kinna. Madicken har varit på MVC. Träffade Jill, Texx, Stina och Alex. Alltid lika trevligt! 
Shoppade litegrann innan det var dags att åka hem. 

  

Nu är vi hemma i Karlabo igen. Dags för middag!!

/E

Dagens dumbom!

Kategori: Allmänt

Sitter i Karlabo nu igen. Har precis fikat lite. Mattias och Jejja har varit hemma hos oss och plogat gårdsplan och uppfarten. Shit! Vad mycket snö det har kommit! Det var säkerligen onödigt att göra detta, för imorgon kommer det att vara lika snö igen, men med detta utfört blir det inte dubbelt så mycket i alla fall.

Tidigare idag har vi varit i Kinna. Madde hade tid hos MVC igen, och då passade jag, mamma och lillprinsen på att följa med och fika samt fönstershoppa lite. Träffade på lite känningar och tittade in på vår frisörsalong. Madde behövde en tid för klipp och sling.
Detta besöket blev uppskattat. Synd om den stackars kunden som satt med färg i håret, för när jag kom in med Theo var ju det mycket mer intressant.

Med diverse ärenden utförda skulle vi då ta oss hemåt igen. Inga problem, för min bil, som jag hade kört till verkstaden för att få en förklaring på varför den där lilla lampan som ser ut som en filmkamera (motorlampan) lyste, blev friskförklarad! Bara termostaten som behöver bytas.

Ha! Inga problem, jo tack!
Kommer till bilen, öppnar bagageluckan och packar in chassit till barnvagnen, än så länge inga problem. Nästa steg är att ta sig in i bilen. Här börjar det krångla.
Jag tar i för kung och fosterland för att öppna dörren. Den hade ju självklart frusit tänkte jag. Provar övriga dörrar.. alla frusna.
Mamma säger då till mig att hoppa in genom förardörren och krypa bak så jag kan öppna inifrån, medans hon drar i handtaget. (detta för att hon börjar bli orolig för att jag ska stå där med ett handtag i handen)
Vi provar tänkte jag! Tar tag i handtaget, börjar tro att det frusit oxå. Men då börjar bilen tjuta!
Givetvis har jag glömt att låsa upp bilen!!
Har alltså stått och försökt bryta mig in i min egen bil!

När detta går upp för min kära mor brister hon ut i hysteriskt skrattanfall, samtidigt som jag piper fortare än kvickt in i bilen och åker hem!

Imorgon trotsar vi vädergudarna och försöker oss på en tur till Gekås. Får väl se hur detta går.

/E