petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

Frukost hos morbror..

Kategori: Allmänt

..har vi nu. M skulle vara hos tandläkaren halv åtta i morse, och L skulle lämna sin bil. Lämpligt, då vi ändå var ute på vägarna och kunde plocka upp honom på verkstaden. Hem till L för kaffe och macka.

Hem sen och se om vattnet håller sig som det ska. Hela helgen har M agerat rörmokare. Vi har satt in ny dusch, och detta har givetvis krånglat så mycket det bara går. Men nu verkar det som att det ska funka. Hoppas innerligt!

Theo har blivit ordentligt förkyld. Har varit rosslig länge, men nu har det brutit ut. Nu hinner han bli frisk tills på lördag för då är det party hele dan!

Krångla klart!

Kategori: Allmänt

Fick ingen sovmorgon, what so ever idag. Halv sju skulle vi gå upp! Men kände mig ändå ganska utvilad.
Igår var vi bjudna till Jill, Peter och Texx på mat. Tackar vi för! God mat och trevligt sällskap är aldrig fel! Småkillarna leker hur bra som helst ihop. Häftigt att se hur två så små pojkar kommunicerar med varandra. Theo som tar sig fram, över stock och sten glömde ibland av Texx som fortfarande sitter på ett och samma ställe, men blev snart tillbakakallad av Texxan som blev ledsen när han kröp iväg. Underbaringar!

Idag har har M hållit på med att byta duschkabin hemma. Den gamla hade gått ur datum för längesedan! Detta sker ju dock inte helt problemfritt, så imorgon hoppas vi på att det ska vara klart för premiärdusch. Tills dess är vi utan vatten.

Nu sitter vi hemma hos mor och far. Mattis lagar kålsoppa här. Det är hans signaturrätt så att säga. Spännande att se hur den smakar.
Efter det blir det film. Sommaren med Göran ska vi se.

Skön lördagskväll med familjen!

//E

Fika-Torsdag!

Kategori: Allmänt

Idag hade vi ingenting planerat Theo och jag. Satt och funderade på vad vi skulle kunna hitta på när det blev bestämt att Emma kom ut på fika. Mysit värre!
Sen när hon åkte hem och vi var själva igen blev det bestämt att Madde, stumpa-Stina och Natalie, Filip skulle komma hit och fördriva eftermiddagen! Det tackar vi för!

Theo har kanske sovit max 1 timma idag. Bra det, för nu sover han som en stock. Motsträvigt somnade han i sängen vid halv sju, vaknade efter ca en halvtimma. Då fick han komma ner och hälsa på Rikard som var här och hälsade på oss. Sen ville han till M, som han aldrig vill vara hos annars på kvällarna när han är trött och mammig, och lägger sig till rätta hos honom och somnar på två röda! Kors i taket gjorde vi då! Vi var ju liksom förberedda på ett par vakentimmar här nu.


pappan nöjd över att han dög den här gången.

Tack alla för idag!

//E

Ändrade planer

Kategori: Allmänt

Theo vaknade, så det blev inget med köket. Bullarna håller jag på med nu. Men vi fick uträttat lite ändå. Tog bilen till Karlabo där vi fikade lite, sen gick jag och Andreas ut i skogen för att plocka bär. Andreas med siktet inställt på lingon, jag var mer ute efter blåbär.

Efter ca en timme hade Andreas fyllt sina hinkar, 10 liter! Det tar längre tid att plocka blåbär kan jag säga, särskilt om man springer på världens kantarellställe! Ni vet ett sånt som man bara hittar när man drömmer! Nästan ett sånt som Melker i "Vi på saltkråkan" hittar! Men två liter blåbär fick vi ihop, plus mina kantareller som jag ska göra en paj av! Mumsit!

Imorgon ska vi in och träffa Jill och Texx. Ska även till gamlamormors grav som skulle blivit 100 år imorgon.

Hon var minsann en riktig liten gumma. Ungefär 150 cm lång och lika bred :) Tänk den gången hon hade gjort i ordning mackor med honung och slagit sig ner i godan ro vid tv:n (som stod ca 10-15 cm framför henne på bordet, för såg dåligt gjorde hon) och somnade, för att sedan vakna med en honungssmörgås mitt i planeten och undrade vart den hade tagit vägen?!
HAHA!

Eller den gången hon var hemma i Karlabo och hälsade på och trillade ner i hålet i gräsmattan (ca. 1m ner till brunnslocket) för såg bra gjorde hon ju som sagt inte. Mamma blev lite smått irriterad och sa till henne att hon skulle ju inte gå där själv. Gamlamormor ursäktade sig med att hon behövde ju faktiskt gå på toaletten.
Pappa som inte var långt borta hörde ju detta och svarade:

-" Haha, Ja men då har du ju hamnat på rätt ställe, för det är sketbrunnen!"

Detta tyckte ju tanten har jättekul, för humor hade hon!


Dagens fynd. Andreas gav mig två av sina tio liter lingon.

Nu kommer snart mamma, Madicken och Stina för att hämta Anna och Andreas, men först ska vi fika!

//E

Tisdag

Kategori: Allmänt

Idag händer inte allf för mycket. Ska ta tag i köket. Det behöver få sig en rejäl omgång. Ska baka lite bullar också, ifall man skulle få lite fikasugna gäster.

Igår var vi hos Emma på visning. Fick införskaffat två baggymössor till Thebus. En tunn höstmössa, och en tjockare i veluor till vintern. Toppen!
Vi har alltid skojjat om att han är sååå lik Toker i de sju dvärgarna. Kan meddela att när han provade mössan igår bekräftades detta med råge! Mössan hamnade på sniskan så ena örat syntes och likheten var slående. Särskilt när han sticker ut tungan som han ALLTID gör. Det är lite hans grej. Söt som attan min lille pojk.

   
Theo?                                            Toker?


Tack Emma för en grymt trevlig kväll!

 

Till hemmet..

Kategori: Allmänt

..en stund nu snart. Ska visita päronen lite tänkte jag. Sen ska här handlas lite mat innan vi ska iväg till Emma för visning! Kul att se nya kollektionen!

Theo sover i sin vagn nu. Halvliggande. Han tycker det är mycket bättre där nere hos sin mamma än att sova själv i sovrummet. Har jag sagt att jag tror han är lik mig? Jag är väldigt sällskapssjuk av mig. Trivs bäst med folk runt omkring mig.

Har blivit en hejjare på att resa sig upp nu. Släpper gör han oxå, så det vill till att ha ögonen med sig! Hela tiden!

Kryper gör han för fulla muggar. Det är riktigt underhållande när han gör det. Det ser precis ut som en liten robot tar sig fram. Han har den klassiska krypstilen. Inte hasar sig fram på rumpan eller så. Stolpigt och dant, men med ett brett leende på sina läppar tar han sig fram fortare än man hinner blinka.

Nu drar det i fikatarmen, så hej så länge!

Vilse i skogen

Kategori: Allmänt

Nej, vilse var vi inte. Knappt i skogen heller, men Madicken och jag tog med oss barnen i vagnarna och gick ut en sväng för att plocka blåbär idag. Mycket bra att ha i frysen.
Jösses vad blåbär det finns! Stora som puttekulor! Hade det inte varit för våra små troll hade vi nog varit kvar än, men vi fick nöja oss med varsin halvliter. Ut snart igen, utan barn, eller så får vi dra med mamma som barnvakt.

Vi började dagen idag med att vakna vid åtta i morse. Ny blöja, välling, leka lite, sen sova igen. Då passar jag på att mata tvätt/diskmaskin och dammsuga.
Sedan for vi iväg till Madde och Stina, som gjorde chokladbollar till fikat som vi tog i Karlabo hos mamma och pappa.

Nu sitter vi hemma och väntar på att maten ska bli klar. Potatis och bordskyckling. Hur smidigt som helst! Bara av med locket och hysch in i ugnen. Gott oxå! Tror att det blir carrotsticks till.
Theo har fått sin välling och gör sitt allra yttersta för att hålla sig vaken.

Imorgon är M ledig. Då blir det väl till att fortsätta med grävningen och klippa gräset för hans del. Hoppas på uppehåll så att jag kan gå lös på buskarna och förhoppningsvis måla så det blir klart denna sidan nyår!

/E

åter till vardagen..

Kategori: Allmänt

Nu har M börjat jobba igen. Första dagen blev det övertid till kl. 20.00. Det ska börjas ordentligt! Solen lyser med sin frånvaro, och jag som behöver måla färdigt huset. Thupist!

Idag ska jag med min lilla mor till Kinna. Anna och lillkusinen ska spela fotbollsmatch i eftermiddag så vi ska dit och hejja! Vem vet, kanske att det hinns med lite (bara lite) shopping och en fika innan.



Det är inte mycket lugn och ro längre här hemma. Man kan ju inte tro att det är idè att sätta/lägga Theobus på golvet/sängen och han är nöjd, inte då! Han kryper och reser sig, drar fram som en tornado snabbare än blixten! Puhh! Jag ska hämta lekhagen hos morbror!
Men det här med barn blir bara roligare och roligare! Jag har inte ett dugg emot att ägna dagen åt att leka och vara barnslig! Och visst är det mysigt med bebis, men jag är mer småbarnsmänniska. Sen har jag ju min lilla Stinafis när jag vill backa tillbaka tiden lite.

Nu kanske han somnar snart, han är jättetrött, men det vägrar han erkänna. Då ska jag passa på att fixa färdigt disk och tvätt, och så ska jag nog göra en uppfräschning av mig själv också.

Fridens
//E

regnet bara vräker!

Kategori: Allmänt

sitter inne och tittar ut på altanen... hade mycket hellre spenderat M:s siste semesterdag där ute i solen. Men inte. Här händer inte alldeles för mycket idag. Har precis lagt Theo som var ap-trött. Tänkte försöka göra ett ryck med tvätt och städ, men vi får se hur det blir. 
Hoppas på en stunds uppehåll så att vi kan ut och plocka lite blåbär, syrran och jag. Hur som helst ska vi i alla fall till Karlabo sen för att hämta hem M:s bil. Pappa har haft den medans M har lånat traktorn, och man kan nog dra skutsatsen att min käre far i alla fall inte har svurit över bilen. Den föll i god jord om man säger så.

Imoegon är det då måndag. Tur för kylskåpet som är jättetomt. Imorgon ska det handlas. Ska bara bestämma klart vad vi ska äta i veckan. Mycket smidigt det här med veckoplanering! Kan verkligen rekommenderas. Man får betydligt mycket mer tid över till annat.


Vilken liten plutt....


När blev han så stor?

Uppdatering i bilder.

Kategori: Allmänt

Hjärnan är lite blockerad idag, så jag bjuder på lite bilder från vår Ölands-semester..




Vad är detta? Sådan stooor sandlåda vill jag ha!




flörtar lite...



Polare på besök

Kategori: Allmänt

Jill och Texx har varit här idag och hälsat på. Trevligt som attan. Det tyckte Theo också som genast började peta på Texx och tog av honom hans socka. Solstrålar!




Efter att de åkte hem hoppade Theo upp i traktorn och hjälpte sin pappa lite som håller på att gräva.



Hur kul som helst!

Sen in och röja ner så mycket som möjligt på kortast tid.



så nu ska mamman Theo-säkra huset! Han är snabbare än blixten!

Nu ni!

Kategori: Allmänt

Nu är jag tillbaka (igen). Har blivit en riktig periodare på det här.
Det har hänt så mycket i sommar, så jag har inte riktigt funnit ro till att sitta ner vid datorn. Drar mig för att öppna mejlen, då där säkerligen är översvämning nu.

Vilken sommar vi har haft hittills, Så bra! Blekinge, Öland, Varberg och lite hemma. Här hemma grejas för fullt. M förbereder garagebygget medans jag går och tjatar på att han ska färdigställa det yttepyttelilla som fattas på huset, så att jag kan måla. Räcke och trappa ska på altanen som förövrigt används flitigt.

Vi kom i fredags hem från vår årliga semester tillsammans med fam. Holmqvist, fam. Arnoldsson och fam. Rydström/Sandqvist. Öland blev det iår. Trots att det blev väldigt blött, var vädergudarna någorlunda med oss. Sol måndag, tisdag, uppehåll onsdag, regn torsdag och fredag. Besök på Ölands Djur och nöjespark, Långe Erik och Borgholms slottsruin.
På Djurparken träffade Theo sina riktiga släktingar aporna (skämt å sido), han klappade getter, (eller ja, han grabbade tag i hornen på dem) skrattade åt moster som blev omkull puttad av ett får när hon skulle föreviga Theos första get-klapp på bild.
När vi besökte Långe Erik (fyren) fick han stanna hos mormor nere på marken, medans vi andra klättrade upp och tittade på utsikten. 32 meter upp i luften. :) Stina följde med Madde, hon hängde så gott i sjalen och sov.
Sedan ville det till att hänga med moster, mamma och Stina på grym shopping i Borgholm! Men det verkade han inte ha några som helst problem med, han sov så gott i vagnen så.
I slottsruinen hängde han också med. trots bristen på barnvagnsanpassning om man säger så. Mååånga trappor.

Sedan får vi inte glömma att vi var i Trollskogen. Vi började med att gå slingan som var barnvagnsvänlig, men vi tog en avstickare in i skogen för att titta på det gamla skeppsvraket och trolleken. Skam den som ger sig, och skumpigt värre var det, men Theo skrattade ikapp med skumpandet. Det var ju hur kul som helst. Alla som känner honom vet att sitta stilla är inte riktigt hans grej.

På vägen hem hittade vi ett riktigt smultronställe, Kosta Outlet. Jisses, de hade allt! Skor, kläder, heminredning mm. Billigt också! köpte på mig lite polarn och pyret till lilleman. Fyndade även nya muggar från Höganäs Keramik. Sedan en väska från Friiis & company, fast den inne i Borgholm. Kunde blivit riktigt ruinerad om jag inte hade hejdat mig!

Nu har vi börjat fundera på att hinna med ytterligare en tripp till stugan i Blekinge innan sommaren är slut.