petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

Himmelska skorpor!

Kategori: Allmänt

Jag tänkte att jag skulle baka en sats med skorpor. Det var längesedan och grymt goda är dem! Passar bra eftersom att vi får fikabesök idag! I flera omgångar dessutom!

Jag har snott receptet från syrran som är min bak-guru. Hon är jätteduktig på detta ämne. Alltid hon som står för tårtor och sådant när det vankas kalas i vår familj.



Söta skorpor med socker- och kanelfyllning
30 st

2 ägg
2 dl socker
75 g smör eller margarin
2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

Fyllning:
2 msk socker
1 1/2 tsk kanel

Ugn: 200°

Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och vispa ner i smeten. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre bitar. Platta ut bi-tarna med mjölad hand eller kavla lätt med mjölad kavel ut till avlånga plattor.
3. Strö på socker och kanel på degplattorna och rulla ihop dem från långsidan. Lägg rullarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspap-per. Grädda i 15–20 minuter. Låt vila i fem minuter.
4. Skär rullarna i 1 1/2 cm breda bitar och lägg dem med snittytan upp på plåten. Torka skorporna i 100°, ca 1 timme tills de är torra.

Kommentarer

  • Syrran säger:

    De där skorporna är bara så bra! Kanske vi skulle ansluta oss till gänget ;)

    2011-02-20 | 10:15:28
    Bloggadress: http://leijne.blogspot.com
  • Mr.Pettersson säger:

    Hmm, jag ska nog starta en egen blogg..där jag kan blogga om Mitt garagebygge, alla saabar och SPMT! För det känns som om denna bloggen har glidit in på ett bakarspår;) Så får det bli! Men jag älskar dig ändå! Och hoppas att jag i fortsättningen också blir omnämd i denna blögg!

    2011-02-20 | 18:07:51

Kommentera inlägget här: