petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

Vår!

Kategori: Allmänt

Nu känns det att våren är på väg! Snön smälter bort alltmer, och fram kommer allt man inte plockade bort i höstas! Som det ser ut! Bara det torkar upp lite nu, sen ska här röjas! Fint ska det bli!
Högen som var en snöhög utanför ladugården hemma visade sig vara en insöad bil. Hoppsan! Har även hittat en babypulka, badbalja, matta, grill och diverse pantflaskor som Chiefen bara ääälskar att leka med. Inte snyggt!

Nu sitter vi i Karlabo och har ätit frukost. Pappa bjöd på gröt. M har tänkt att han ska börja röja i skogen bakom ladugården hemma för att förbereda för verkstade som enligt planerna ska byggas och samtidigt blir det ved till vintern!

Imorgon ska jag och mamsen till Gekås. Bland annat köpa födelsedagspresent till Madde. Undrar om hon är hemma när vi fyller år? Kotten tittar säkert ut på hennes födelsedag.
En heldag imorgon! Det gillar vi!



lilla plutten... lite större är han nu..

så..

Kategori: Allmänt

Har idag fixat med sviterna efter helgen. Städat, tvättat och ätit upp en tårta! Madde och mamma hjälpte mig (med tårtan).

Söndagens dop gick jättebra! Theo sov sig igenom alltihop. Bara han fick lite mat i magen precis i början.
Han vaknade till när han fick vatten på huvudet, men somnade om.
När Sandra sjöng låg en sovande Theo i gummesfars famn och log.

Det blev verkligen lyckat!
Tack alla ni som var med och gjorde dagen speciell!

Kvällen spenderades i soffan tillsammans med Hanna och Emili som hade med sig pizza.

Imorgon börjar babysimmet! Spännande och lite nervöst!

Startgroparna

Kategori: Allmänt

Sitter i startgroparna för att börja fixa allt inför imorgon. Började så smått redan igår. Vi var hos mormor och Nåke hela dan. Kom tidigt för att äta frukost, sedan skulle diverse ärenden utföras och Mattias bil skulle besiktigas. Den gick igenom på blankt papper! Mycket märkligt, för den krånglade hela vägen ner, och även när besiktningsmännen satt i. Bra bil! :)

Under tiden Mattias var på bilprovningen gick jag i byn och kollade lite. Han skulle ringa när han var klar, så vi kunde mötas upp. När han ringde sa han att han var på punkten. Bra, för jag var precis utanför.
Kan informera de som inte vet att Mattias inte är riktigt cafe-människa. Han gillar att dricka sitt kaffe hemma.
Därför trodde jag givetvis att han bara var på genomfart.
Märkt väl min förvåning när han förklarar att han sitter där med Rickard, som han hade stött på och ska ta en fika. Trevligt trevligt!

Efter det gick Mattias och Rickard och köpte ny skjorta och slips, jag for vidare för att köpa band till dopklänningen.

Hemma igen hos mormor skulle ju bandet fixas till. Jisses, det var inte så lätt som vi trodde. Långt om länge fick mormor till det och oj, vad tjusugt det blev.
Frågade Nåke vad han tyckte om det och han svarar:

- "Jo, för att vara en klänning till en kille är den ju fin"

Han tycker lite synd om Theo som ska visas upp i klänning i kyrkan imorgon.

Huvudpersonen själv var nöjd med att ligga på golvet med sin älskade snuttis!



brrr...

Kategori: Allmänt

Så kallt det är härinne.. har tänt i spisen så nu sprakar det vilt där! Snart kommer det värme!
Theo har somnat för sin förmiddagslur, så nu finns det tid för mig att utföra dagens uppgifter. Det vanliga, vika-hänga tvätt och dammsuga. Tänkte att jag skulle baka lite oxå. Nya skorpor bland annat. De är en riktig succé!
Har jag tur kommer någon och vill fika med mig!

Imorgon har M tagit ledigt från jobbet, för att vi ska fixa med allt till dopet på söndag. Här ska handlas! Sen ska Mattias bil besiktigas oxå. Lika bra att ta allt på en gång. när man ändå ska ner. Som vanligt blir det ett besök på perstorpsvägen oxå.
Förra gången vi var där norpade jag ett par raggsockor. Mormor har stickat ett gäng sådana. (Smart som jag är tog jag de snyggaste! ) De har ju kommit väl till pass i alla fall.

Igår kom syster och hennes Mattias på besök (Madde hade varit här på förmiddagen, men hon kom en gång till). Vi åt middag ihop, Potatis, biffar och sås. Idag vet jag inte vad jag ska hitta på, men det får bli en koll i frysen och så bestämmer jag det då.

Nu ska jag i alla fall ta en kopp kaffe på språng. Funkar fint, dammsugaren i ena handen, koppen i den andra! Effektivitet= I Like!

Hörs sen!
/E


Första mötet med gummefar. Tre dagar gammal.

dop idag..

Kategori: Allmänt

Ska snart åka till Kinna för att gå på Texx, aka Dunderklumpens dop! Trevligt!

Igår bjöd vi in oss själva till mamma och pappa för fredagsmys. Hembakt pizza blev det och Madde hade gjort världens godaste pizzasallad!

fredag!

Kategori: Allmänt

Sitter och dricker en kopp kaffe och äter en skorpa. Mycket underskattat! Solen skiner helt ljuvligt utanför så en promenad är väldigt lockande! 
Mamma och Madde (tror jag) kommer sen. Jag ska städa och baka tänkte jag. Prästen kommer i eftermiddag.

Igår gick jag upp till byn med Theo i vagnen. Betydligt lättare nu när vägen är fri från snö!! Skönt det var att komma ut i solen och röra på sig lite. Men det känns idag, träningsvärk! Fy vilken kondis jag INTE har. Men men, ett par vändor till sen så!
Vi gick in till Lena och Lina och åt frukost och pratade lite skit innan det var dags att gå hemåt igen för att svida om. Vi skulle vidare till Emma och Alicia, för att vi skulle ha visning hos Emmas kompis. (hängde ni med?).

Fredag idag då! M kommer snart hem, sen blir det nog lite mys ikväll.

Tänkte bjuda på lite bilder..

'
mmm... vad det är gott att "äta" på händerna. Helst båda samtidigt.


Nyvaken. Morgonhumöret har han inte efter sin pappa i alla fall.

Gå nu ut i solen med er!
/E

morgonstund har guld i mun..

Kategori: Allmänt

Klockan är nu 06.19. Mattias har åkt till jobbet,Theo har precis somnat om så nu har jag förhoppningsvis ett par timmar på mig att fixa med dagens sysslor innan i åker till Karlabo och fikar och tar en tur i skogen. Hoppas det slutat snöa då.
Hörde ryktesvägen att Mattis bakade bullar igårkväll, så en sån får det bli till kaffet.

I eftermiddag ska ju då Anna köras till fotbollsträning, så jag hämtar upp henne i skolan och hinner på så sätt fixa med lite ärenden innan. Ska bland annat träffa Jill och Texx lite.

Förresten! det är 1:a mars idag! Hemskt vad skönt det känns att säga mars! Våren! Du är välkommen!


Utsikten från mitt köksfönster innan det började töa.