petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

snorigt, febrigt barn..

Kategori: Allmänt

..någon??
Theo har haft världens feber nu ett par dagar, men nu börjar det bli bättre. Han är på benen idag igen.


Theo för ett par dagar sedan. Hjälper morfar "manga".

Annars har vi de senaste dagarna haft fullt upp med garagebygge och annat. Vi har oxå hunnit med ett besök på Liseberg. Det uppskattades mycket. Jag och syrran åkte med barnen den här gången, så det blev bara farfars bilar och sådant, men det var nog så roligt med tanke på barnens förtjusning!

Idag har jag huset fullt av grabbar! Väggarna till garaget ska resas så det blir till att sköta markservicen idag med diverse mat och fika. Hörde ryktas om att moster lilla skrålla ska komma hit snart med!

Tänkte fylla ut inlägget med lite bilder...

Lite  från Mattias 25-årsdag:








Mattias familj (delar av den) som kom och firade på dagen. Senare på eftermiddagen fylldes det på med fler!

Semester??

Kategori: Allmänt

Hur är det med semestern egentligen? Mattias är precis som vanligt på jobbet och snickrar. Fast nu snickrar han för sin egen vinnings skull så att säga. Garaget är på gång!
Himla bra att det blir klart, så vi kan komma vidare med resten sedan.

Igår hade vi en riktig mysdag jag och Theo. först åkte vi till Mattias jobb med bullar och fikade lite med honom och morbror som hjälpte honom. När vi kom hem igen tittade vi på "MEEEEMIIIL.... ONGE" (som är den nya favoriten, är det någon som är förvånad?) och åt överbliven tacos till lunch. (Ja, vi åt vid tv.n i soffan... Oupsi)

Sedan kom Lill-Sandra och sällskapade oss. Vi bakade nya bullar som vi fikade på när Lasse och Mattias kom tillbaka.

Efter det for vi upp till våra nya grannar(isch). Bästa Evelina med familj is in town!!

Nu sitter jag i Karlabo och väntar på att Theo ska sova färdigt så vi kan åka hem och laga mat. Inatt är det premiären på nya jobbet!

inte riktitg som planerat..

Kategori: Allmänt

.. men nog så bra ändå blev det igår. Det blev spontangrill hos Sebbe och Nathalie istället och det gillar vi skarpt! God mat och trevligt sällskap.

Idag är det Janåkes födelsedag, så den har vi varit och firat lite. I och med det så var lunchen kirrad! Smörgåstårta minsann!

Förutom det så har det inte gjorts många knop här hemma idag. Vi är grymt slöa idag och det är soffhäng som gäller. Det beror säkert på vädret.

Nu är det fotboll och tacos, sedan blir det en film.

Fridens!

Hem, ljuva hem!

Kategori: Allmänt

Här har det varit några omtumlande veckor. Så som min syster skriver (leijne) har vi mist en god vän i och med det blivit arbetslösa, för en liten stund i alla fall, för det är vi inte längre. Tack vare en härlig bybo! 

Även min älskade morfars bror har hastigt lämnat oss. I onsdags åkte vi till stugan i Kallinge för att hälsa på Mattias faster och hjälpa henne med lite renovering. Jag lämnade Mattias och Theo där för att i torsdags närvara vid goa Ronnys begravning. Det var en ljus och fin ceremoni i Augerums kyrka. Men så overkligt och tomt...

Under tiden vi var iväg har plattan till Mattias garage blivit klar. Nu ska väggarna börja byggas.

Idag blilr det väl till att packa ur bilen och tvätta lite, sedan blir det avancerat häng i soffan med min lilla familj för lördagsmys. Tror nog att vi hyr ner en film.

Tack Sara och Stisse för igår :)

Klibbigt

Kategori: Allmänt

Blir det åska tro? Vore skönt med en urladdning känner jag.

Nu intas här brunch. Theo och Mattias har varit och fixat nya däck på bilen. Det hände ett litet missöde när vi körde hem gruset. (Behöver inte gå in på det närmare, då den manliga stoltheten fått sig en liten törn) Haha..
Nu rullar det fint igen!

ggggggggggggggg bcfudddsasr vffttkp - Theo hälsar

Glömde..

Kategori: Allmänt



Pappa och Theo hämtar grus

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Efter en del slit och lite krångel med sanden till sandlådan igår käkade vi tacos med Johanna och Stefan. Vi såg en film också, det har jag inte gjort på evigheter. Inte ätit tacos heller för den delen. Ett tag var det mer regel än undantag här på torpet.

Idag ska vi fixa färdigt. Eller jag ska fixa färdigt. Mattias blir nog inte klar med det han ska pyssla med idag. Det tar lite längre tid.

Theo går just nu runt och käkar banan och säger "läklej" (älskar dej) Han är bara så go att man vill äta upp honom! :)

Så ja!

Kategori: Allmänt

Nu börjar det ta form.



Förrästen! (stavas det så?)



Mina nya!

Röjardag!

Kategori: Allmänt

Det känns helt ok att solen vilar lite idag. Då hinner jag fixa med sådant som växt på hög här inne. Och handla och fylla upp i frys och kyl tills solen behagar komma fram igen.
Tänkte att jag skulle göra en omgång saft lite senare idag. Fläder blir det nog. Får åka till syrran och plundra hennes buske.

Vi ska bygga en sandlåda till Theo idag oxå! Han älskar sandlådor. Han kan sitta still och gräva i evigheter (det är annars väldigt sällsynt att den pojken vill vara stilla alls). Har köpt massor med sandlåde-leksaker och en "gungbräda" i plast. Sedan har han fått grannbarnens gamla grävskopa. Det här blir bra!

Återkommer med bilder.