petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

Underbara lördag!

Kategori: Allmänt

Har nyss vaknat efter en natts jobb. Det är det bästa med att jobba natt. Man sover så himla skönt och man kan sova hur länge man vill utan att bli väckt av en väckarklocka (eller något annat). Man behöver heller inte vakna hundrafemtioelva gånger för att man är rädd för att försova sig. Jättebra!
När jag kom hem i morse slängde jag in en tvätt som nu är klar. Perfa! gör lite nytta också under skönhetssömnen! Nu sitter jag i soffan och slöar, Theo sover och den stora mannen i mitt liv fixar brunch!
Där har ni knepet alla stressade småbarnsmammaor (ni andra också) skaffa ett nattjobb så får ni både sova och bli bortskämda! Haha, toppen!

Annars i veckan har vi varit på simmet, hälsat på hos Theos fastrar och farbröder, varit hos Madde och Stna, Mamma och pappa och öppna förskolan.


Några av skaran. Elin, Theo, Wille och Engela.


mmm...semla!! Tror jag äter tills jag spricker!

Nu ni, nu är maten klar!

Lugn söndag

Kategori: Allmänt

Började dagen kl. 8.00 imorse då jag och Theo gick upp för att börja göra oss klara för avfärd mot IKEA. Mattias tog en liten sovmorgon. Vid tio kom vi iväg, ungefär som planerat.
Strosade runt och tittade lite. Hittade en lampa till balkongen, två mattor till köket och lite pärmar och papperssamlare. Inget märkvärdigt. Men syftet att skaffa lite inspiration till renoveringen uppfylldes. Theo åt sin första korv i bröd på vägen ut! Det gillades!

Klara en timma tidigare än vad vi hade tänkt, lämnade vi Kållered för vidare färd mot Sävedalen till Mattias morbror med familj där vi seedan spenderade eftermiddagen. Mycket trevligt!

På hemvägen gjorde vi en liten avstickare till sjuklingarna i "Mattisborgen". Stina hade tittat på Theo hela dagen. De har ett foto på honom i fönstret som hon suttit pratat med. Ni skulle se lyckan i sötungen när han kom och hälsade på lite!

Är nu på gång att göra natt av denna kvällen. Trött som bare den, och Theo oxå. Han har inte (!) somnat ännu!

Lördagsmys!

Kategori: Allmänt

Sitter och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar, så att jag kan slänga in en till. Blev så himla trött innan när vi kom hem efter att ha varit hos fam. Liljekrantz/Zackrisson. Men oj, vilken go fika vi fick! En hel chokladtårta från Ehrnholms minsann! Mumsit! Team-T lekte av sig och tryckte i sig kex oxh pepparkakor. Stora de har blivit killarna. Texx går ju nu oxå. Theo har börjat klättra förresten. Hittade honom i Texx fåtölj.

Sprang in i affären på vägen hem och handlade lite mat. Ikväll ska vi festa på färska räkor med avocado!

Imorgon tar vi en utflykt till IKEA. Ska spana lite inför kommande renovering och samla idéer.

Igår var vi i Karlabo hos mamma och pappa. Lillebror Jejja skulle fixa lite fredagsmys till oss hela familjen. Fam. Holmqvist kom oxå! Känns som en hel evighets sedan jag träffade syrran, Mattis och mosters lilla hjärta! Vad prickig hon är stackarn. Hon har fått vattkoppor. Hon är för go. När Theo härjade runt som han brukar satt hon och tittade på honom och skrattade lite. Hon ville så gärna vara med, men orkade inte.
Brorsan är en hejjare på att laga mat. Igår gjorde han kebabrulle till alla. Helt från scratch. Gott som den var det!

Sol!

Kategori: Allmänt

Underbart att solen tittar fram idag!
Var ute en liten sväng för en stund sedan och rastade hunden lite. Oss själva också för den delen.

Innan idag gjorde vi ett besök på Vuxen-barngruppen i Torestorp (Öppna förskolan-isch). Roligt att prata/leka av sig lite!


Ser hon mig tro?


Mycket bättre att sitta i lådan på leksakerna så man får ha alla för sig själv.

Igår var Theo på första tandläkarbesöket. Efter det åkte vi till E och A för att fika lite och fördriva tiden fram till att det var dags för simmet. Mysigt som bare den! Mycket god "kackaa" (fika).

Inatt ska jag jobba igen! Känns bra! Nu väntar vi bara på att pappan ska komma hem så vi kan äta lite middag sen kanske mamman kan lägga sig och vila en stund.



//Fridens!

bra dag!

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en bra dag Theo och jag. Började med att det var morgon för oss idag vid nio. Åkte sedan upp och spenderade förmiddagen hos farbror Samuel och hans mamma! Gillart! Där blev det brått med kaffet, för Anton kom och stal kaffebryggaren! Bra att han sa till så att vi hann brygga lite innan.

Theo och Samsam lekte, fikade, lekte lite till medans mammorna fikade och tjôta skit!

Hur bra som helst med att barna får leka av sig lite på förmiddagen! 100% mer gjort på eftermiddagen sedan då de är trötta och sover! Sedan är det ju en bra fördel att de bor så nära.

Gjorde för övrigt en härlig piruett ute på den fina isen (gårdsplan) när vi gick ut till bilen i morse. Med bilstolen i ena handen, barnet i andra.

-"uuuhhjjjj...hihihihi.." hörde jag bara då jag satt så fint i vattenpölen! (Theo, som älskar vatten)
Alltid roligt att glädja någon och så länge det bara var han som såg bjuder jag på den. Jag slängde på lite mer grus när vi kom hem igen.

Med huset skinande rent (nästan) kom Mattias hem lagom till att maten var klar. Nu sitter vi i soffan och pausar lite. Theo ska precis till att somna. Hoppas på att det tar lite mindre tid än igår för John Blund att hitta hit! Helt otroligt vilken extra energi så små barn kan trolla fram!








Åhh..

Kategori: Allmänt

..rastlös som tusan! Det får räcka med att vara sjuk nu!
M sitter och spelar tv-spel, Theo sover tack och lov! Han har härjat gärnet här idag.

Har inte gjort något mer ansträngande än att ta en dusch idag. M har i alla fall diskat och plockat lite i bråten. Vi måste börja röja! Har ett helt rum på övervåningen fyllt med grejer! Herregud, vad saker! Mest möbler. Här ska rensas!

Sedan får vi börja planera lite smått för renoveringen. Tanken är att nytt kök och badrum ska in. Hoppas!
I så fall vet jag att jag ska ha kamin, det ska vara fräscht, praktiskt, smart förvaring, lättstädat och snyggast i stan!

spya och sjögång

Kategori: Allmänt

Myshelg? Nja, det kan jag väl knappast påstå. Skulle jobbat oxå, men det blev inget med det. 
Nä-ädå, jag fick magsjuka istället!

Sängliggandes hela dagen igår (om man bortser från springet till toan) idag är det bättre, men fy vad det snurrar. Känns som värsta bakfyllan!
Ska nog snart dra på mig lite kläder och ut i friska luften lite.

Dvala..

Kategori: Allmänt

Vi här hemma befinner oss just nu i någong slags dvala. Alla ligger som utslagna i soffor och sängar. Skönt.
Anna kom på besök innan, så nu är hon här tills vi ska åka och fira kusin och morbror ikväll.
Ska om en stund plocka fram kläder och dylikt, men nu ska jag bara göra ingenting en stund. Det händer i stort sett aldrig!


Liia pyret för drygt ett år sedan..


Shopping och fredagsmys!

Kategori: Allmänt

Sitter just nu och väntar på Lena som ska komma och visita mig lite på en fika.

Gårdagen bjöd på lite shopping med lill-Sandra, som dessutom fyller år idag. Hittade nya jeans, tröja, tunika och top. Awesome! Det behöver jag. Hennes övriga familjemedlemmar tog en tur till Borås, så vi hann hem före. Passade vi på att fika lite och Theo fick i sig "kaacka", som han kalllar allt ätbart. Förutom välling, som är " änge".
Snart anslöt även de övriga i familjen Rydström/Sandqvist och då blev det lite mer fika. Johan lärde Theo att säga Johan. "woawoa" heter han, så här är ett ständigt ropande på "woawoa" nu.

Hemma igen mötte familjen Holmqvist upp för lite fredagsmys. Fick lite nytta av mitt fädernes blod också, men det har gått över nu. Tittade lite på Let's Dance gjorde vi och sen tittade vi på film. Trollkarlens lärling. Bra faktiskt!

Snöstorm.

Kategori: Allmänt

Åkte hem i snöstorm i morse. Tänk att det kan finnas så mycket snö? Jaja, mig gör det ingenting. Tycker att på vintern ska det vara vinter, helst riktigt vargavinter som nu! Lika mycket som jag tycker att våren ska vara vår, sommar och höst.

Det finns inte mycket som är så skönt som att komma hem och krypa ner hos mina två sovande killar efter en natt på jobbet. Det är en alldeles unik känsla. Tyst och avslappnande. Sover hur bra som helst!

Nu ska vi pysa iväg till Mattisborgen en stund. Har bjudit in oss på middag där idag. M ska hjälpa till lite med Stinas rum. Sedan blir det hem igen för att ladda om inför jobbet.

Har funderat på att köpa en lättare resesulky till lilleman nu till våren. När man ska iväg på lite snabbare ärenden och sånt. Lite smidigare kärra, så han är för tung för att bära, men ännu inte kan släppa honom lös. Tror vi har hittat en bra. Måste vara en med liggläge i alla fall.

Nu har M bråttom så jag får sticka!

bada är bästa medicinen!

Kategori: Allmänt

Trettondagsafton

Kategori: Allmänt

Sitter hemma och tittar på Theo som grabbat tag i skeden och äter själv sin banan/granatäpplesallad. Stoppar de små röda knortarna i munnen och sen skrattar han när de "smätter". Rolig mat det dära!

Dagen idag är stillsam. Theo är mycket bättre, och prickarna börjar torka. Skönt att det är gjort. Vi sitter och väntar på pappa/morfar som ska komma med loite varor från affären.
Sedan blir det middag och vila. Jobb inatt.
Känns mycket bra!

Till helgen är det kalas för hela slanten! Bror, morbor och kusin x2 ska firas! Tre kalas på två dagar!



Prickig feberkille på sne...

'
Ätande, prickig, feberfri kille..

Nytt år!

Kategori: Allmänt

Kommer bli ett grymt 2011!

Sitter nu i soffan och pausar lite med lite kaffe. Håller på att städa lite sen firandet inatt! Det var hur bra som helst. Maten var femstjärnig helt klart! Även sällskapet!
När klockan började närma sig halv fyra gick jag upp till lilleman och tyckte att firandet fick räcka för denna gången. Strax efter åkte de hem och M anslöt sig till familjen.

Både Theo och Stina var med vid tolvslaget. De blev lite si och så med sömnen, men sedan somnade de gott. Helt utslagna.

Idag går vi på halvfart här hemma. Ska röja upp och göra lite fint, sedan ska jag förbereda för jobb. Det är nypremiär för mig inatt! Känns mycket bra faktiskt!

Theo har förresten blivit prickig nu. Han har fått vattkoppor. (Har kollat upp om jag är smittbärare, men icke. Det är grönt) Det känns skönt att ha det gjort, då han inte verkar ha särskilt ont av det ännu i alla fall. Bättre att han får det avklarat innan dagis, förskola etc.

Nähä, nu hörrni, får jag fortsätta medan de två männen i mitt liv sover..