petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

min bäbis..

Kategori: Allmänt

Hallå! Varför växer han så fort? Och är det verkligen nödvändigt att vara större och "äldre" än vad man behöver vid hans ålder?!

Alldeles nyss var han liten och plutti och aldeles hjälplös. Nu är han stor som en ett och ett halvt åring, går, springer, pratar, busar, klättrar, äter samma mat som jag, älskar "kaka".
Men samtidigt som det är vemodigt, så är det jädra roligt! Jag skrattar åt och med honom hela tiden! Vilken pajas!
Det nya nu är att han springer efter och sparkar på sin boll samtidigt som han skrattar och tjuter! Han är 11 månader! Ta det lugnt polarn! Du hinner med ändå!

Koppor kanske?!

Kategori: Allmänt

Idag var det fika med alla Mamas från BVC-gruppen å jag gillart! Nu är det så att en av pojkarnas storebror har vattkoppor så helt klart nästan säkert att lillbrorsan är smittad. Nu hoppas vi ju då på att vår lilla kille snart får lite koppor så att vi slipper tänka på det sen. Är man hemskt elak när man är av denna inställning? Det sägs ju att ju mindre man är desto mindre besvärligt blir det.
Hur som helst, smittad eller inte var detta en mycket trevlig sammankomst!

Imorgon är det fredag! Det är bra! Tänkte börja städa och fixa lite inför advent. Sen kommer fam. Liljekrantz/Zackrisson hit en stund på fika. (ska nog baka något gott, men det säger vi inte högt till Jill)

M ska hjälpta Linus att tapetsera lite innan vi ska fika. Är jag snabb som tusingen så hinner jag nog ta en promenix till affären och handla lite gott till kvällen, så kan arbetarna få lite go mat efter hårt arbete.

Jag har för övrigt fått för mig att jag ska börja plugga lite. På distans. Kombinerat med att vara mamma och att jobba. Jag har räknat på detta och jag tror att det ska funka! Känner mig grymt peppad för detta! Ska göra lite mer research innan jag bestämmer mig helt.

Var är Madde?

Kategori: Allmänt

Sitter och väntar på Madicken och skrållan. Ska till simmet idag! Måste även fylla på lagret med blöjor.

Ska sedan ägna resten av dagen åt att röja lite här hemma, fixa med div. papper och sedan börja sortera bland julklapparna för att se vilka som saknas. Kanse köpa lite glögg för att komma i stämning? Ja, det ska jag nog göra. Och en pepparkaka eller två!

helgen i bilder..

Kategori: Allmänt



Gillar att åka bil!



Moster och mamma köpte varsin monster-kaka till fikat på Åhlens





Bus hos Ulla



Stina handlar med sin pappa..



Theo kan själv..

Vilken dag!

Kategori: Allmänt

Theo vaknade lite tidigare än vad hans mamma hade planerat idag, så hon gick ner och gjorde välling som fick avnjutas i sängen för en viss herre. Tro´t eller ej, men han somnade om! Yes! Sovmorgon för mamma!

Nu ska jag strax få i mig dagens första kaffe, sen ska vardagssysslorna fixas och sen tar vi en tur med vagnen i det härliga vädret!

Sedan hoppas jag innerligt att Sajjenbajjen kommer och hälsar på oss en liten stund. Det var allt för längesedan!

Lördag idag istället!

Kategori: Allmänt

Jajjamen. Så får det bli! Jag och Mini P var ju inte hemma hos Maxi P i helgen, så vi tar igen det nu. Håller för fullt på med lite go mat.

Dagen har idag varit mycket lugn. Vaknade till en tom kyl (så gott som) så vi packade in oss i bilen, gnuggade bort den värsta sömnen och for till byn. Spenderade förmiddagen hos Theos farmor, fastrar och farbröder. Under tiden gick jag in i affären och handlade lite.
När vi sedan kom hem hade lilleman somnat, jättelänge sov han. När han vaknade gick vi och lade oss i vår säng och myste lite, sedan vaknade vi efter en och en halv timme. Hoppsan! Jag somnade jag med!

Nu får jag återgå till maten!

Hej så länge!

Packat!

Kategori: Allmänt

Nu har lilleman somnat. Han somnade bara helt plötsligt, utan gnäll! Det har aldrig hänt förut! Han sparkade fotboll som hejsan med sin pappa när han  kom hem. Han har grym bollkänsla min son!

Jag har nu slagit ner baken i soffan. Nu har jag koll på läget inför imorgon då vi drar till huvudstaden!


Behöver det nämnas att Theos gamlamorfars pappa var "banankungen"?

Hej för nu! Ha en grym helg!

höstblåsor

Kategori: Allmänt

Ska nu återgå till det som behöver fixas innan helgen. Har varit på bvc idag och kollat upp det vi trodde var vattkoppor. Både Theo och Stina ser ut som prickekorvar. Det var inte koppor, utan "hand-fot-mun" sjuka, eller höstblåsor som det också kallas.

Trötter

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma efter en dag på rymmen. Började med att låsa ute oss när vi lämnade hemmet för Karlabo i morse, så det var bara att hålla sig borta tills M var hemma igen.

I karlabo mötte vi upp Madde och Stina, för att sedan styra mot Skene. Jag och Theo åkte till Jill och Texx för att fika, medans Stina var i plurret. Sedan var det vår tur och oj, vad han håller på! Nu har det släppt ordentligt för honom. Rutschkanan är jätterolig, hoppar i från/simmar till kanten som om han aldrig gjort annat. Han stoppar till och med i armarna i armringarna självmant (har aldrig hänt), sedan ligger han där som en annan guppi och sparkar runt och jagar leksaker. En annan kan ju ta en kaffe så länge.

Efter simmet åkte vi hem till Madde och tiggde lite mellanmål. Stannade en stund och lekte lite innan det var dags att dra vidare för att stanna till hos farmor/svärmor på vägen hem, där M mötte upp efter jobbet.
Så, inga problem att få den här dagen att gå!

Nu lagar M middag! (skönt att jag slipper) Sedan blir det inte många knop gjorda för mig idag. Det blir till att lägga sig tidigt!


Bild sedan i somras på killen som älskar att bada!

Så blev det

Kategori: Allmänt

Vi tog en sväng på pulkan när middagsluren var över. Det var ju roligt! Fast snön var inte den bästa för pulkaåkning, eller så var det för dålig valla. Det blev en kortis ner till spotunnan och tillbaka, eller ja, halvägs tillbaka, för pulkan välte. Hihi! jätteroligt tyckte mamman, mindre roligt tyckte pojken som fick smaka på snön. Det såg helfestligt ut! Haha!




Efter att vi varit ute en stund gick vi in för lite mellanmål. Sen var det lite mer lek innan middag och nu har yrvädret somnat.
Så nu sitter vi och glor på tv i ett städat hem och noll kläder i tvättbingen, mätta, belåtna och nyduschade. Om en stund är det dags även för oss att krypa ner i rena lakan!

Pulka kanske?

Kategori: Allmänt

Ja, så får de nog bli. Ska passa på att städa klart huset medans Theo sover middag, sedan går vi ut och provar pulkan!

Hela förmiddagen idag har gått åt till att tvätta. Högen har växt sig större och större den senaste tiden, så idag var det dags att ta itu med det. 
Det tar så mycket längre tid att göra samma saker nu, som jag gjorde innan. I takt med att jag hänger upp tvätten, går Theo och plockar ner den. Sen när inte det är roligt längre går han iväg till något annat olämpligt att pyssla med, så det är "fixa-sprnga-ajabaja-tillbaka-fixa-springa-ajabaja-tillbaka" hela tiden. Men skam den som ger sig. Det går!

Den fula ankungen ----> SVAN!

Kategori: Allmänt

Sitter här med papiljotter i håret, nymålade naglar, sminket i fejset. Ikväll är det party!
Vi ska på bröllop idag jag och M, så hoppas sminket får sitta kvar. Tycker det är så sjukt rörande med bröllop!
Tänk att jag kunde bli så snygg. Vad lite smink kan göra.

Kommer ni ihåg inlägget för läääängesedan då jag skulle på ladies night med girlsen, då Linus var här. Han är här idag också, och denna gånge tog han med sig en öl (undrar varför) haha..
Kommentaren idag var den samma!

Theo har åkt till sin mormor och morfar och ska vara där inatt. Konstig känsla! Han skulle med mormor, mostrar och Stina till en vän till familjen som fyller år. Han är lycklig, för kalas betyder fika, och det älskar han.

Han går nu helt själv min lille prins. Ramlar ibland, men blir stadigare och stadigare.

Nästa helg bär det av till Stockholm för att hälsa på "gamlamormor" Ulla och världens bästa Saran! Ser mycket fram emot detta. Oklart är om M följer med. Han har mycket med tapetsering och dylikt.

Nu får jag återgå till det jag höll på med. Tanterierna som Linus uttrykte det när han såg mig med papiljotter.

Fridens!

//E