petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

Helg!

Kategori: Allmänt

Nu är det helg igen!
Inte för att det är någon större skillnad mot alla andra dagar för mig nu, med tanke på att jag går hemma på heltid nu. Men ändå, det är något särskilt när fredagen kommer och man riktigt känner det i luften. Så ikväll vankas det hembakt pizza och bara mys.

Igår var det ju som sagt sista träffen med föräldrargruppen utan barn. Nästa sker längre fram då man får se resultaten!
Tro´t eller ej men vi var där prick halv fyra! Och då hade vi ändå hunnit lämna Chiefen hos "gamlamormor".

Fick ett litet otydligt sms från Madde igår,  det stod att det planerades en liten halloween-maskerad i hemmiljö. Frågan var bara vilket hem?
Svaret på detta fick jag när jag träffade på Sara och Madde hos mamma. Sara hade varit ute och ridit med Anna och kusin Sandra, till deras stora lycka!
Madde frågade då mig om jag hade fått hennes sms, och ja, det hade jag ju, men bad henne att förklara hur hon menade för att räta ut en del frågetecken. Det visade sig att det var hos Madde och  Mattias i "Siggebo".
I ett obevakat ögonblick kläckte jag ur mig något i stil med:
" Toppen, inga problem. Jag kan ju va pumpa. "
Detta tyckte de var en mycket bra idè, och idag ringer Madde och säger att hon köpt ett pumpa-kit till mig med färg och allt!
Då så, då var det ju bara att stå sitt kast, så imorgon kommer jag till "Siggebo"  som en  livs levande pumpa. 
(om jag inte ångrar mig)

//E

Tillfälligt avbrott!

Kategori: Allmänt

Herregud vad dagarna flyger iväg!
Har de senaste dagarna hunnit med att stöpa ljus och flugit runt som en skållad råtta.
Konstigt det här med att trots man är ledig, har man ungefär lika mycket att göra ändå.

Igår våldgästade jag återigen Perstorpsvägen. Kom precis lagom till att en helt nybakad kladdkaka skulle avnjutas. Det var ju nämligen så att jag inte var det enda barnbarnet där på besök just den gången. Min minsta kusin Sandra kom lagom till frukosten den dagen och hade minsann redan hunnit dra med mormor ut på promenad och skulle fira denna bravad med att baka en kladdkaka. Mycket bra initiativ tycker jag!
Efter att vi fikat lärde jag Sandra att virka mormorsrutor (passande va?). Hon var lite tveksam till att hon skulle lyckas med detta eftersom att hon bara virkat med fingrarna förut, och endast långa remsor med lufmaskor. Det tog inte lång tid innan hon hajade grejen helt och hållet.

Det sög nog i sticktarmen hos mormor när vi satt där jag och Sandra och hade symöte, så hon gick och hämtade sitt projekt. En kyckling-gul tröja åt Maddes och Mattis lilla kotte.
Det var riktigt angenämt att sitta där och hålla på alla tre med diverse handarbeten.

Ljusstöpningen i måndags var även det mycket trevligt! God mat och gott sällskap och en försmak på julen. Årets första glögg bjöds det på!

I morgon är det föräldrargrupp igen. Tror ni vi lyckas komma i tid den här gången? Vore ju trevligt, med tanke på att det är sista gången, och att vi ska stå för fikat!

Nu kallar snart sängen, men först ska tvätten hängas och disken diskas!

Tack Store-Sandra förresten för att du kom på en liten visit! Mycket trevligt, och väldigt fin bil du hade skaffat dej! Lycka till!

//E

Finbesök!

Kategori: Allmänt

Igår började dagen tidigt! Chiefen skulle till Karlabo-dagiset en stund för att leka av sej ordentligt. Det var ett initiativ som han tyckte verkade mycket bra. Jag frågade honom om han ville åka till Karlabo, och det skulle jag inte gjort. Jösses vilken fart han fick! Sprang till dörren i hallen (snuttrade in sig i trasmattorna på vägen) och tyckte säkerligen att han fick vänta en evighet innan jag tagit mig fram för att öppna.
Hinner inte mer än att trycka ner handtaget innan han springer mellan benen på mig, tar ett skutt ut på snedden och får med sig min fina ljung som står i en hög kruka uppe på en pall!
Inom loppet av tio sekunder har han alltså hunnit ut till bilen och där står jag med lite mer att göra an det var tänkt innan vi kunde åka.

Strax innan nio kom vi i alla fall till mamma och pappa, som precis skulle flytta kossorna. Lämpligt jag kom!
Visiten blev kort, för det skulle komma hem en tekniker från Telia och laga vår telefon som var sönder mellan tio och elva.
Men det var inte det som var finbesöket, Frida, Annie och lilla Linnea kom och fikade med oss. Mycket trevligt! Timmarna for iväg och helt plötsligt var Mattias hemma.
Hoppsan, är klockan redan två? Ojdå, Snabba ryck!

Föräldrargrupp idag igen och den börjar halv fyra. Jag räknar ju då skarpt med att åka vid tre.
Jodå, Hade man inte varit sambo med världens tidsoptimist som tio i tre kommer på att tvätta håret och raka sig är mycket nödvändigt (kan jag ju i och för sig hålla med om att det var, men kanske att man då kan börja lite tidigare).
Kvart över tre var han klar. För att klara den ekvationen krävs minst helikopter, och en sådan äger vi inte.
I Kinna stoppas vi även av tåget, eller okey då, bommarna går precis upp när vi kommer fram, men i det läget ansåg jag bestämt att vi faktiskt blev stoppade av tåget. Kändes som en mycket bra ursäkt!

Efter mötet åkte vi som vi brukar till perstorpsvägen att tigga till oss lite fika. Idag bjöds det på våfflor!
Till Mattias stora förtret skulle Nåke åka på möte. Vilken tur då att faktiskt han har en bra tidsuppfattning och hade hela tjugo minuter över innan han var tvungen att ge sej av, så det kunde samtala lite. Tror till och med att de hann planera för en "dubbeldejt" nästa fredag, så Mattias minsann ska visa att han kan laga mat.

Som avslutning på dagens berättelse vill jag säga: Frida: Tack för titten!
Mormor: Våfflorna satt precis där de skulle!
Mattias: Jag tycker så mycket om dej ändå!

//E

Fegisen med snedfylla!

Kategori: Allmänt

Idag känner jag mig mycket bättre! Inte en enda Panodil! Hade inte hunnit med att vara sjuk idag i vilket fall som helst, för idag har det varit späckat schema!

Upp tidigt var det tänkt, men så blev det inte riktigt. Det blev till att slänga på sig kläderna, borsta tänderna och frukost-to-go i bilen. Höll på att glömma hunden, vilket vore mycket dumt, med tanke på att det var han som var huvudpersonen i dagens drama.
Han skulle vara hos veterinären kl. 9.30 för att spola öronen.
Framme där var allt jättespännande! Hur kul som helst, ända till han skulle på vågen. Fegisen vågade inte kliva upp på en knappt fyra cm. hög platta på golvet. Tillslut kom det en tjej med lite godis och då gick det bra! 31 kg väger killen nu!
Efter det skulle han upp på britsen för undersökning. Heja, tänkte jag. Hur ska detta gå med tanke på kampen med vågen?
Men vaddå då? Britsen var väl inga problem! Den stod ju "bara 30 cm" ovanför marken i nerhissat läge, sen att åka hiss upp... Jättekul!

Sen började det bli lite jobbigare. Chiefen ville inte att doktorn skulle titta i örat, och rakt inte med en liten ficklampa! Nej nej. Han fick helt enkelt sövas.
Det var här det blev riktigt underhållande, för mig alltså!
Har ni någon gång sett en stor klumpeduns bli groggy, men absolut inte velat ge med sej och lägga sej ned (eller åtmindstonde sätta sej) förstår ni vad jag menar. Killen stod och gungade fram och tillbaka på stället, tills han gungade i golvet med en duns. På bästa stället givetvis, mitt framför dörren så doktorn hade lite bekymmer med att komma in. (Vem vet.. det kanske var uträknat)

Med rena öron, nyklippta klor och ett recept med diverse mediciner åkte vi i alla fall hem. Här kom nästa underhållningsmoment.
Tror att Chiefen fick snedfylla. Han bjöd på skönsång så gott som hela vägen hem!

Vi åkte hem till mamma en stund, för hon hade hört i telefonen hur han lät och tyckte synd om honom. Glad han blev att någon gjorde det och forstod vilka hemska bekymmer han hade. Bara han fick syn på mamma skulle han ju berätta hur hemskt det hade varit och satte igång med ylandet och gnyandet igen.

Självklart tyckte även jag synd om honom, men oj vad underhållande en hund i detta tillstånd kan vara!

//E

Atombomber

Kategori: Allmänt

Mmm...Den här dagen har ju varit rolig..(NOT!)
Jag hatar segtråkigadåligtmorgonhumörstisdagar! Men det positiva är ju att vi har flyttat in på vårat nya Sovrum eftersom vi har köpt SM&GS! Fatta! Så jag har sovit riktigt gott inatt.

Annars så har det faktiskt varit en hyfsad dag på jobbet. Både jag och Kaj va på riktigt gott humör efter frukosten. Det märks när vi är på bra humör..för då sjunger(Ljudar mest) och sköjas det redigt vid våran bänk=)
Men guud va rörigt det är på företaget just nu. Jag och Kaj(63år) Som för övrigt är min bästa kompis(Ibland, men för det mesta) Vi brukar för det mesta klia oss i huvudet åt allt konstigt.

Men nog snackat om jobb! Nu ska vi prata om vad jag har tänkt på idag! Eller nae, det gör vi inte. För isf så kommer ni som läser antingen tröttna eller sitta här till imorgon bitti. Och det vill vi inte, för då får ni för lite sömn..och sova måste man göra, annars blir man trött och blir man det så blir man på dåligt humör, och blir man det så får man inga vänner.. så vi skiter i att prata om vad jag tänkt på idag, för då kommer ni bli ensamvargar hela bunten..och säkert jättehungriga också.


Dagens Citat: Det ska ni veta Pôjka, att i sa inte pella på nånting! Vare sek Mopeder, Atombomber......eller fruntimmer.
By Filip Eliasson


Dagens filmtips till Sara: Gran turino



Vad är grejen med snus?

Som avslutning så vill jag bara undra? Vad är egentligen grejen med Snus?
Jag har snusat i snart 10 år, fast nu tycker jag nästan att det börjar bli dags att sluta.
Det kostar bara pengar, kan omöjligt vara bra för hälsan(Eller munhygienen) och det är ett helvete att glömma det överallt..

Men det är ju sååååååååå j*vla gott! T.ex. Efter frukosten & Morgonkaffet! Det bästa på hela dagen juh!
Det känns ju så skönt att slappna av och baka sig en liten pris, för att sedan lägga den under läppen och känna hur nikotinet sprider sig från munnen och ut i hela kroppen..
Men fan va korkat det är..

// M&P&S




Getingstick och snorpapper!

Kategori: Allmänt

Gårdagen spenderades mestadels i horisontellt läge i vår nya sång, inte för det att den var ny, utan för att jag kände mig som en strandad val. Började morgonen med två panodil och nässpray. När Mattias åkt till jobbet hade jag hushållsrullen som närmsta granne. Chiefen kände nog av vibbarna. Han stannade på sin plats, lika länge som jag. Frågan är om det var av ren sympati, eller för att han helt enkelt inte vågade annat.
Hade det inte varit för att Sandra, som också är förkyld valde att komma och kurera sig lite tillsammans med mig med en kopp te, hade jag nog blivit liggande hela dagen. Tur att hon kom för jag kände mig faktiskt lite piggare av en dos värmande dryck och lite skitsnack!

Precis när Sandra åkt härifrån kommer Mattias hem. Det första han gör; Inventerar kylskåpet! Yes! Han tänker åka och handla! Jag behöver inte lyfta ett finger!
Mattias lagar mat, en ost-skinkpaj.. mmm..

När maten långt om länge blir klar (tar lite tid när man dels måste leta efter receptet, dels försöka laga telefonjacket samtidigt) och vi sätter oss ned för att äta, händer det som vi faktiskt, mot alla odds lyckats undvika en hel vecka sammanboende med hundratals getingar.
En av dem sticker mig! Det mest fantastiska i det hela är att nu finns det inte så många kvar, givetvis tycktes en av de återstående lockas av en tugga av mig!

Kan tilläggas att jag inte fått så många getingstick i mitt liv. Men de jag fått har jag fått på mest udda sätt. Det senaste innan gårdagens var på min 18-årsdag. Jag, intet ont anande går upp och ska äta frukost, sätter mig på en stol och då slår den till. Den lillla rackaren hade nog tänkt bygga bo i mina pyamasbyxor. Märk väl att jag fyller år i mars.
Nästa tillfälle var då igår. På skuldran. Båda gångerna har jag varit helt ovetande och inte alls uppvisat någon bidragande anledning till att de ska sticka mig, möjligtvis att den igår var lite arg för att jag dödat alla hennes kompisar!

//E



Schteeek!

Kategori: Allmänt

Nu har jag piggnat till efter helgens bravader. Puuh, så här mkt har jag inte gjort på en helg sedan Jesus gick i lågskor.
Som Eva redan har sagt så var vi och Biwlidi i fridgis..Så det vet alla redan om.

Därför börjar vi historian från igår. Efter Skållareds marknad igår, så vart vi hemma och fikade ut ett beslut för kvällens händelse.
Efter många resor fram och tillbaka, så kom beslutet.....Vi åker till Wheremountin och gör oss iordning, sen får ödet leda oss.
Det gjorde det..Till Harrys. Vi får ett klockrent bord, klockrena menyer och klockren servitris..allt var så schteeekt!
Maten var också schteeeekt! Världens godaste Oxfilémedaljonger med potatisgratäng, drycken var givetvis En stor stark..(Det blev många)..Sen händer allt möjligt, vi får kontakt med en sviiiinfuller tant, som slog sig ner vid vårt bord..och jag citerar:
Jaaug är såå jääevlae full. Sen tog hon 2 klunkar av sitt dricka(Hon hade ett glas i varje näve) Sen sa hon: Nae, jag känner att ni är trötta på mig, så jag går nu..hahahaha..vilken stjärna..tänk om alla irriterande människor hade kunnat ta det initiativet! ;)

Jag lurade även 2 medelålders damer att jag var ifrån Karlstad..Dom köpte det som ingen annan! Har aldrig sett 2 människor skratta så mkt som när damerna hade gått och Saras och Linus Fantastiska Pokerfejs sprack!


Dagen Citat: "Alltså, katterna fattar inte att dom kommer ett steg närmare Döden varje dag"
By Eva, när hon upptäcker att dom kissat inne igen.



Dagens Filmtips till Sara: Bedtime Stories


//Pettersson

Härliga höst!

Kategori: Allmänt

Då sitter man här på söndagen och tittar ut på solen som tittar fram! så fint med alla färger!
Undrar lite vart helgen tog vägen. Vad har hänt egentligen?

Jo, i fredags var det ju då bowling med gänget. Madicken gick in hårt i kampen! Fullt ös medvetslöst kan man i det närmaste beskriva hennes bravader. Var det inte så att hon åkte med klotet, höll hon istället på att träffa stackars Sara när det blev baktungt kan man säga. Trots detta gick det inte riktigt som hon planerat. Sara vann!
Killarna som hade en egen bana hade väl inte heller världens bästa flyt. Samma sak där, de gick in för hårt.

Trots "lagom" bra resultat var humöret på topp! Fortsatte kvällen på Kina restaurangen och humöret var fortsatt på topp!
Undrar varför det bara var vi på restaurangen? Det stackars paret som satt där när vi kom, satt inte kvar så länge.
Men vi däremot stannade till stängning!

Väl hemma kände jag hur mina vilande virus nu hade sovit färdigt. Lämnade det trevliga sällskapet i vardagsrummet för att istället möta John Blund.

På lördagsmorgonen vaknade jag mycket riktigt ordentligt förkyld. Inte världens bästa start, men vad gör man?
Skållareds marknad var det. Är man då Älekulla-bo anses detta vara ett obligatoriskt besöksmål, om man händelsevis råkar vara ledig från diverse uppdrag under dagen, detta var jag, då jag inte kände att det var lämpligt att stå och nysa i ärtsoppan.
Vi köpte de klassiska "kyrkorna" (heter officiellt kokostoppar, men jag döpte om dem när jag var liten) och nybakta donuts!
Hem och fika!

Efter det åkte vi och köpte en säng! Saras mamma hade en hon ville bli av med. Jättefin!
Tusen tack för hjälpen, Sara, Maria och Håkan!

Kvällen spenderade jag sedan i soffan, med snyt-papper, panodil och nässpray som sällskap. Mattias ringer vid två för att han vill bli hämtad från Varberg, där han ätit middag och roat sig lite med Linus och Sara. Sömniga sätter jag och Chiefen oss i bilen för att hämta hem husse.


Fredagar är alltid bäst!

Kategori: Allmänt

Är jag ensam om att tycka att fredagen är bäst på hela veckan? Jag tror inte det.
Det är den sköönaste dagen i hela veckan.

Jag har ju förmånen att sluta klockan 12 på fredagar, så man har ju varit uppe tidigt och gjort lite nytta samtidigt som att man har hela dagen framför sig när man kommer hem.

Så idag klockan 12.10 satte jag mig i min bil, med lite lätt slitna sommardäck. Och det har ju givetvis snöat, även fast jag hatar snö, så ska det envisas med att komma vid samma tid varenda år!
Men jag tror att det spelar ingen roll vad jag tycker för det kommer nog att fortsätta snöa även nästa år!
Men iaf, vägen hem var sladdrig, långsam, tråkig och snöig. Väl hemma så möts även jag av den goaste hunden i stan..Chiefen=)
Vi kastar lite snöboll, hämtar ved och går in och tänder i pannan. Nu va det ju det där med att ha hela dagen framför sig!? NU åker jag ju på att byta till Snölökar på bilen..Så jag kommer förmodligen att komma hem från maskinhallen med blåmärken, såriga knogar och ett jävligt dåligt humör.

Ungefär så här kommer däckbytet att gå till: En glad och positiv Jag kommer att anlända till Maskinhallen med 4 Nya skor till bilen.
Upptäcker att det är fullt överallt i hela maskinhallen, städa och ta bort grejer, köra ut maskiner och till sist köra in bilen.
Sen kommer det klassiska..Hjulbultar som ryker av och knogar som skrapas i.

Men jag e nöjd!

//Pettersson


Svart på vitt

Kategori: Allmänt

Nu kom det. Jag har sedan länge varit tvärsäker på att inte vaccinera mig mot influensan. Men nu kom brevet med en tid bokad för mig och då, typiskt mig, börjar det snurra runt i huvudet.

Det står där svart på vitt datum och klockslag reserverat för mig. Plötsligt blev det svårt. 
Enveten som jag är har jag väl snart kommit tillbaka till ursprungliga åsikter angående detta änme.

Vad har ni för åsikter angående vaccinering?
Dela gärna med er av dessa med att lämna en kommentar, så får vi väl se om jag börjar grymta eller ej.

// E

Igår getingar, idag dammråttor

Kategori: Allmänt

Dagen började som den brukar, Mattias iväg till jobbet, ut med hunden, in springer katterna -Ingen panik, alla på en gång!

Jag sätter mig i vanlig ordning i soffan med en kopp varm dryck (denna varierar) och tittar på nyhetsmorgon.

Det som står näst på dagordningen är att dammsuga. Och oj!.. vad många små husdjur vi fått! Dammråttor alltså. Givetvis skiner solen så glatt in genom fönstret, vilket är mycket positivt, men dammet blir ju så mycket mer när man ser hur det virvlar runt.
Jag genomförde i alla fall detta, tog sedan en paus ute i den friska luften för att lindra biverkningarna av alla nysningar som kom som ett brev på posten när dammråttorna flyttade till himlen.

När M kom hem for vi till mvc för idag var det dags för föräldrargrupp.
Toppen!
För igår bestämde vi, jag och mormor som är gräsänka att hon skulle bjuda på middag idag.
Så nu sitter vi här på Perstorpsv. och har ätit. mmm... gott var det!

Imorgon är det fredag. Får se vad som händer då. Har hört ryktats om bowling. (?) :)
Kanske att getingarna också får flytta till himlen imorgon? Jaja, den som lever får se..

//Eva

En glad rookie!

Kategori: Allmänt

Mattias har då sagt sitt, så nu kan jag börja på riktigt! :)

Har idag gjort slag i saken med att skaffa mig en blogg. Ber er ha överseende med detta faktum att jag är nybörjare.

Efter en natt av fullt krig mot dessa getingar som flyttat in till oss (förstår dem visserligen i denna kylan) vaknar vi trötta och frusna, jag, Mattias och Chiefen. Mattias far som vanligt lite sen till jobbet och jag äter en tidig frukost- Vrålhungrig! Utfodrar diverse katter och hund. Slår sedan ihjäl några getingar till och bestämmer mig för att kalla in proffessionell hjälp, kommer förhoppningsvis imorgon eller på fredag.

Sedan är det dags att ge sig av till Mvc. Allt bra! följer den berömda kurvan till punkt och pricka! Sju veckor kvar bara sen är det jul. Antingen blir det en lussebulle, eller en tomtenisse :)

Styr sedan vidare till mormor som bjuder på te och smörgås. Lagom, för givetvis är jag hungrig igen. Hon verkade tycka om sällskapet, för Nåke som varit sängliggande i fyra dagar i förkylning var borta. Han var nog frisk nu, för han var på (tro't eller ej) möte.

Hem igen, glömmer att gå in på apoteket, men de må va hänt. Måste ju hem och laga mat till M som snart kommer hem från det tuffa jobbet. Linus hakar på. Det vankas mat :) Blir alltid lika glad när man kommer hem och en stor, klumpig 10 månaders schäferkille möter mig överlycklig i dörren över att jag är hemma! Att man sedan tio minuter senare får springa runt i trädgården och samla ihop tofflor, trasmattor och skor är väl något som kommer på köpet. En slags ljuvlig hatkärlek :)

// Eva




Första inlägget...

Kategori: Allmänt

Jaha, då har min flickvän gjort som 1594000 miljoner andra och skaffat sig en Blogg.
Rätt skönt måste jag säga, för då slipper jag att göra det själv! Det är ju faktiskt ganska skönt att skriva lite när man blir förbannad över någonting. Men men, just nu så sitter vi (jag) och väntar på att Fotbollen ska börja! Så jag lämnar över till Den andra hälften av denna blogg.

// Pettersson

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt