petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

Min syster och jag!

Kategori: Allmänt

Jag har idag spenderat dagen med Madicken. Hon skulle ha in bilen på verkstaden, så efter lite pusslande fick jag köra in henne, sedan hem, äta frukost och vänta på att regnet skulle avta för att ta barnen i vagnarna och gå till äffären för att köpa mjölk. Det var riktigt skönt att komma ut och röra lite på benen. 
Sedan tillbaka till Kinna för att hämta bil, dricka kaffe hos morbror och sedan till fotografen för att hämta bilderna på Theo. Jättefina!

Imorgon blir det en tur in igen. Ska köpa ny bilstol till lilleman och sedan träffa Jill och Texx (och förhoppningsvis fler mammor och barn). Sedan blir det hem och fixa lite, innan M ska hämtas på jobbet. Svettigt!

Igår var vi hemma och bara tog det lugnt Theo och jag. Vi badade i poolen, lekte lite och så solade mamman när lillen sov i vagnen. Härligt!
Sedan kom Lasse och Sandra och hälsade på oss över en fika. Sånt gillar vi! Sandra tog då över badandet efter mig.
På kvällen sen kom Madde och Stina och lämnade av mamma som hade sin bil här. De hade varit i Borås och tagit bort Maddes tandställning. Emma tittade förbi oxå en snabbis.
Då ville Theo bada igen! Fast det var kväll och lite kyligt.
Jodå, visst fick han det. Oj hoppsan! Han bajsade visst lite..


Ääälskar att bada!

Nu ska jag gå in och sätta mig i soffan och vara lite social. Madde och Mattis och Stina är kvar efter att ha ätit lite middag.

 

Barnasinne!

Kategori: Allmänt

Gårdagen spenderades i föräldrarhemmet. Kära mor och far hade rester över sedan midsommarfesten, och sedan var ju jag tvungen att inspektera vårt gemensamt nyinköpta partytält. Vilket tält! Det var bara tv.n som fattades. En soffgrupp hade de ställt in, så vi stannade där inne hela eftermiddagen. 

Theo och Stina trivdes som fiskarna i vattnet. Theo, bokstavligt talat som fick bada i baljan. Stina var nöjd med att ligga naken på ett lakan och sprattla. 

Anna hade som dagens "mission" att dra upp mig i studsmattan som hon och andreas nyligen har köpt. Med viss skepsis hoppade jag ju upp, men oj vad det var skoj! Vi kom på en lek oxå. Att springa runt i studsmattan och jaga varandra. Det var hissnande roligt! 
Benen var som spaghetti när man stod på fast mark igen.
Givetvis fick Theo vara med och studsa lite lätt. Han tyckte det var minst lika roligt som sin mamma.

Jag har efter detta dragit slutsatsen att jag har barnasinnet i behåll och kommer nog aldrig bli riktigt vuxen!

Sedan skulle tältet ner, men det blev bara sidorna. Mamma fyller år på måndag och då var det lika bra att det fick stå. 

Det var en riktigt mysigt dag med familjen! 

Idag tänkte jag bara slappa. Sitta och sola, leka lite med Theobus på hans lekmatta som han älskar. Bara ta det lugnt. 

Vem vet, kanske kommer det någon på besök? Det är alltid roligt! 


Theo som leker på altanen.


Busar lite med moster.

Ha en riktigt skön sommardag!  
/E

sommar, sommar, sommar...

Kategori: Allmänt

Midsommar idag då! Härligt!
M har tagit med sig lillkillen till Karlabo. De skulle hämta släpkärran så att vi kan köra tillbaka vedklyven, för det blev klart igår! GÖTT! Nu ska den bara torka och bäras in i boden oxå, men det tänker vi inte på nu.

I eftermiddag börjar vi firandet. Det är tradition i byn att man samlas vid hembygdsgården och reser midsommarstången, så det ska vi göra så klart. Sedan följer fam. Holmqvist/Arnoldsson med oss hem för att äta mat.
Mor och Far ska ha fest i vårt nyinköpta partytält. Får vi se sen om det var ett bra köp eller inte.

Nu ska jag börja förbereda för kvällen. Städa lite, hänga upp tvätt och sedan ska jag se om inte det går att fixa en liten krans till min lilla midsommargosse.

Glad Midsommar!
/E

jaha..

Kategori: Allmänt

.. då sitter jag i startgroparna för att fixa klart här inne, sedan gå ut och fixa.
Igår var vi inte hemma på hela dagen. Åkte hemifrån när vi gjort oss klara på morgonen, landade hos mormor och nåke, eller ja, "säringen" som som som han ihärdigt försökte lära Theo. Där åt vi frukost.
Efter det skulle vi dra oss neråt byn för att utföra diverse ärenden och för att träffa Jill och Texx mellan fotograferingarna av barnen. Mysigt mysigt. Roligt nu när killarna börjar kunna ha glädje av varandra!

När vi satt och skulle fika, upptäckte jag att Theos mat var kvar hos mormor, så dit igen och hämta den efter att fotograferingen var klar, för att sedan dra vidare med Madde och skrållan som mötte upp oss hos fotografen till Emma och Alicia. Eller ja, först till ica och handla blöjor,välling och gröt, sen till Emma och Alicia. Späckat!

Där fick vi mumsig paj och glass till fikat!

Theo gick "bananas" på Alicias gamla leksaker. Jisses vad kul gåstol hon hade! För att inte tala om när Alicias kattunge kröp in i ladugården som Theo var i full färd med att inspektera. Jippie!

Sedan hem och laga middag, eller nej nej, det blev pizza. Enklast så.

Trött och proppmätt och så var dagen slut.


Theobus


Skoj skoj..



mmm.. Bulle!

puh..

Kategori: Allmänt

Nu har vi satt oss ner i soffan jag och mannen i mitt liv, den större av dem. Vi väntar på att Grekland-Argentina ska börja. Den lille mannen i mitt liv har somnat i sin säng.
Jag och Anna har kyvt ved idag. Hon har varit här och hjälpt mig. Men hon har hunnit med att leka med grannbarnen och baka en rulltårta oxå som vi har fikat på nu. Hon låste ute oss oxå innan idag, mitt i baket. Hon kom ut till mig, alldeles jättesöt i förkläde och allt och frågade vart långpannan fanns. Jag svarade och hon springer in igen, eller ja, nästan, för in kommer hon inte.

- "Eva, har du extranyckeln här ute eller?"

Tur att ett fönster stod öppet, annars hade vi fått vara ute tills M kom hem.

Jag har i alla fall gjort riktigt illa vid vedhögen idag. NU är det inte mycket kvar.

Imorgon ska jag och lilleman in till Kinna. Han ska till fotografen. Det ska bli spännande. Hoppas på fina bilder att rama in sen.

så..

Kategori: Allmänt

..då har denna dagen blivit kväll. Vi har fått uträttat en hel del. Först plockade i ordning i hemmet, sedan ut i solen. Theo tyckte det var roligare att leka en stund innan han fick sätta sig i kärran för att titta på när hans mamma jobbade järnet med veden! 
Sedan kom Anna, och det var superroligt! Hon är kul att leka med! Efter en stund somnade killen, och Anna gick över till grannbarnen och hoppad studsmatta. 

Sedan när Mattias kom hem var det dags för att fylla på kylen. Den var tom. Så nu har vi en veckas mat hemma igen! 
Idag skulle vi egentligen ätit pannbiff och potatis, men vi blev bara såå sugna på tacos, så det får det bli. Måndagens byter plats med lördagens helt enkelt. Vi har mysmåndag idag! 

Fridens! 
/E 

Piggelin

Kategori: Allmänt

Theo har varit rikigt gnällig inatt. Han hade inte alls lust att sova, så vi har fått en härlig jojo-sömn inatt. Inte är han trött nu heller. Vad han erkänner i alla fall. Jag tror att lite gröt kan göra susen. Då blir han mätt och trött och sover förhoppningsvis länge i kärran.
Planen för dagen är att vara ute! Vilket väder vi har fått! Gött! Mycket tid spenderas på altanen framöver vill jag lova. Och på vedbacken, men förhoppningsvis är det klart efter idag.

Hej så länge!

bröllopstjat och trekaffe

Kategori: Allmänt

Dåså, då var festen över. Bröllopsfesten menar jag. Måste erkänna att jag blev sittande framför tv.n igår eftermiddag. Dyrt, överdådigt, onödigt, ja visst. Man kan komma på anledningar till förbannelse att reta sig på detta evenemang. Det finns en sak som många glömmer när man gräver ner sig i sorgen av slöseri med skattepengar. Det spelar ju egentligen ingen roll, för det hela går ju runt. Staten får ju på sätt och vis tillbaka pengarna i form av nya skatteinkomster. Hänger ni med? 
Allt som konsumeras i samband med detta bröllop bidrar till mer kirr i kassan för staten. Jag tror att i det stora hela går vinst och förlust på ett ut. Tänk all kommers (rättstavat?) som blivit kring detta. Mazariner, äppelmust, textiler, choklad, blommor, tårtor etc. Viss procent av detta blir just skatteintäkter.

Sedan kan man ju tänka sig att nära en halv miljon människor på ett och samma ställe under en och samma dag köper en och annan dricka eller korv, ja ni fattar.

Det är ju bara pengar.
Jag för min del tycker att det var festligt, sen kan jag hålla med om att det ska bli skönt när mediahysterin är över. Två veckor i förväg känns tjatigt, men än en gång, det har nog genererat en hel del cash.

Nog om det. I eftermiddag kommer mormor och Nåke och hälsar på. hoppas att solen vill tränga igenom och lysa lite på altanen så vi kan sitta där.

Theo är med M ute och grejar lite. Denna eviga veden ska bli klar.

/E

 

Fredagsmys och lördag i halvfart

Kategori: Allmänt

Igår var det en alldeles underbar kväll! Det gjorde inget att det blåste kallt. Det kändes som semester när vi satt på altanen under eftermiddagen- Ljuvligt!


Pappa och Theobus byggde koja


Madde, Mattis och lilla skrållan kom till oss på eftermiddagen och hade köpt med sig mat till kvällen! Ett mycket bra initiativ! Mamma som tittade ner till oss efter jobbet och drack lite kaffe, tänkte att hon skulle åka hem, men det blev ju ingenting med det när Stinafisen kom. Hon stannade en stund till. 

En mycket trevlig eftermiddag i det fina vädret. 



Theo tyckte moster var toppen som köpte med vattenmelon.


Stina orkade inte vänta på maten, så hon tog sig en slurk medans vi andra väntade.

I väntan på maten lutade jag mig tillbaka och tog en KALL! Oj, det var längesedan, men mycket gott!

Nu ska jag snart greja lite innan jag ska fixa med maten. En lugn lördag blir det idag. Förra lördagen vid den här tiden befann jag mig på akuten i Borås. Theo åkte på en dunderförkylning och fick vid två tillfällen åka till doktorn och inhalera lite medicin.(Hans mamma skrattade lite åt honom när han satt med masken på sig, han såg lite ut som ett ånglok när han satt där och puffade) Stackarn, men nu är frisk som en nötkärna, så när som på lite hosta.
Ha en trevlig lördagkväll mina vänner!
//E


Fredag!

Kategori: Allmänt

Sitter och väntar på att Theobus ska somna. Ska sedan städa och tvätta. I eftermiddag måste vi fortsätta klyva vår ved. Det vill aldrig ta slut! Känns som att vi skulle kunna klyva i evigheter!
Morsan kommer nog ner efter jobbet och tar en fika med mig. Kanske att Madicken kommer och hämtar Stinas skötväska som de glömde här igår??

Igår kväll hade vi trevligt värre här på Nybygget. Andreas bakade en paj till för den jag hade gjort skulle inte räcka. Som en överraskaning kom Saran ner efter jobbet och fikade med oss oxå.

Nu tycker jag nog att solen ska titta fram bland molnen och att det ska sluta blåsa.

Återkommer senare
/E


bilder..

Kategori: Allmänt


Theo ute på filt i gräset för första gången. Jätteroligt!


Firar bästaste Sara på studenten!


Tar en fika på altanen.


Theobus med pappa och Stinafis




6 månader

Kategori: Allmänt

Jaha, då var ett halvår redan gånget. Det är inte klokt. Vart har tiden tagit vägen? Snart är det jul igen och Theo fyller ett år! Men nu är det sommar och det gillar vi verkligen!

Jag har varit mycket dålig på att uppdatera nu det senste. Tänkte att det skulle bli bättre ordning på detta nu. Det har hänt ganska mycket sedan sist. Theo har lärt sig sitta själv, han har upptäckt gräset, fått sitt första blåmärke (mitt fel). Sedan har vi fått en altan och tillhörande möbler. Och ett rött parasoll! Jag är så stolt över detta! Det är så fint!

Idag har vi varit på Bebis/barnträff. det var väldigt trevligt att se att så många mammor kom med sina små juveler. Fint väder fick vi oxå. Så fint att jag brände mig. Mitt i planeten! Det ser inte för smickrande ut vill jag lova.

Snart kommer mormor, morfar, mostrar, morbbror, kusinen och Mattis för att fika lite. Farmor och fastrar har redan varit här. De hade köpt en trumma till Theo som han tyckte mycket om.

Återkommer med bilder.
/E