petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

Bada

Kategori: Allmänt



Idag fördrev vi förmiddagen vid sjön. Bäst att passa på när vädret är så strålande! Alldeles underbart i vattnet också! Inte det minsta kallt.



Om en stund ska jag till Gekås och fylla på fika-förrådet för just sådana här ändamål. Eller andra utflykter för den delen. Det blir en del sådana framöver.

Även gårdagen (som jag skrev lite snabbt om) tillbringades på stranden med goda vänner. En mysig dag som avslutades med kalas för mamma/mormor som fyllde år i tisdags.

Sommar!

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem från sjön! Premiärdoppet för mama idag! Theo hittade en egen liten pöl i sanden som han lekte i. Springer som en tätting med solskyddsfaktor efter honom hela tiden! Nu är det sommar! Ljuvligt!

Söndagsmorron!

Kategori: Allmänt

Har precis ätit en stadig frukost. Färska jorgdubbar med vanilj-yoghurt och knäckbrödssmulor i. (Okej då! Lite socker med) Gott som tusan!
Nu är det bara kladd kvar efter grisarna som ätit, så det ska tas tag i sen drar vi ut i trädgården och grejjar.

Passa på att tvätta upp tvätten också idag när det är fint väder, så kan vi vara vid sjön sedan i veckan och slöa och njuta av sommaren!

Midsommar med stort M!

Kategori: Allmänt

Shit PommFritt vilken lyckad midsommar vi haft! Drog till syrran med familj efter att jag sovit en stund (jobbat). Fam.Johansson/Andersson och en styck Wallin dök upp nästan alldeles samtidigt, sen drog det igång!

Började med att göra kransar och resa "staken" som Samuel sa. Han är rolig han! ut i regnet och dansade lite, och sedan försöka samla ungarna för ett foto. Lycka till att få fyra små troll att stå stilla, le och har kransarna på samtidigt! Gabriel och Ebba stod som ljus och log. Theo kastade kransen och sprang och Stina skrek som en stucken gris. De är för underbara våra små!

Mattias fick förresten en "pengsent" av Gabriel. En bok, "Rakel och Kapten snorfinger" hette den. Den var uppskattad!

Sedan var det matlagningsdax, och sedan ut på logen där kvällen spenderades. Förutom en åttakamp ute på gräset. Huur roligt som helst. Jag höll på att avlida ett par gånger minst. Säckhoppning, stövelkastning, skottkärrekörning och en och annan troschock bjöds det på!




nej, han petar inte i näsan.. :)



några utav bilderna sedan igår. De andra ligger på en annan kamera. Eller två..

Kvällen trappade av och efter en natt i husvagnen kom vi in till frukost. hotelfrukost släng dej i väggen. Det här var frukost by Madde. Nybakade frallor,juice och kaffe. TACK för det!

Efter en ganska slö morgon (minst sagt) drog vi vidare till Mattias mormor och spenderade eftermiddagen där.

Nu ska vi avsluta midsommar för denna gången. Jag är helt slut!

"SPACK YOU" mina goa vänner! We LÖÖVE you!

Krångla klart!

Kategori: Allmänt

Idag är en sådän där morgon man skulle kunna vara utan. Sonen vaknar en timme för tidigt, när mamman kom i säng alldeles för sent. Kanske han är lite törstig bara och somnar om? Ger honom vattnet och törstig är han, för han har bråttom! Tar glaset alldeles för fort och missar munnen. Allt kommer på honom istället. Okej, vi tar pappans sida istället, men det funkade ju inte det heller. Barnet hade vaknat!
( I och för sig inte så konstigt med tanke på den kallduschen)
Bara att gå upp. Ta itu med en bajsblöja utan dess like det första vi gör. Slänger ungen i duschen, vilket han älskar. Ramaskri när han ska ut därifrån! På med ny blöja sedan får han välling så han sitter still ett par minuter så jag hinner ta itu med bajskletet och sängkläderna.

Sitter ner en stund i soffan medans Theo leker med sina djur innan ordnar med frukost. Upptäcker att min älskade (just nu lite mindre älskade) sambo tagit osten och marmeladen!
Åh! Men, men, macka med bregott på är inte att förakta!

Tur att syster ringde och tyckte att vi skulle åka med och handla blommor!

xvbg cvfgephgn swlrjhegeh3lksöl (-Theo)

Nya tag!

Kategori: Allmänt

Nu får vi ta tag i detta! Har varit ett lååångt uppehåll!

Har väl hänt massor med olika saker, men inget utöver det vanliga.
Theo växer så det knakar! Babblar oavbrutet. Han är knappt tyst när han sover. En alldeles underbar liten individ håller på att komma fram!


Badar lite med morbror och moster


En lycklig smutsgris på fikapaus en dag med morfar


Mosters och mammas hjärtan på djurparken

Nu kommer M hem. Han har spelat match.

Hörs!