petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

Sköna söndag

Kategori: Allmänt

Då var vi hemma igen. Trötta, men nöjda och glada. Har haft en toppen kväll/natt hos Sandra.


En kvällspromenad.

Marten

Kategori: Allmänt

Theo och jag spenderade gårdagen på Baby & Barn mässan i Göteborg med mamma, syster och systerdotter. Massa roligt att titta på och köpa.
När vi kom hem igen stannade vi kvar i Karlabo och fredagsmyste lite där.

Idag tog vi cykeln upp till Skållareds Marten. Fikade och handllade lite småsaker. Theo fick en stor ballong av sin morbror som såg ut som en traktor. Det var ju himla roligt! Lite smått jobbigt bara när jag kom på att vi cyklade. Hur ska vi få hem den? Men det gick fint. Knöt fast den på Theos stol och for iväg! Lite fladdrigt bara.

Nu sitter vi i soffan och slöar. Det blev ganska sent igår, så vi är lite trötta.

Efter vilan packar vi ihop oss och drar till Sandra. Vi myser hos henne ikväll!

Imorgon kommer bästat pappan hem till oss igen! Mattias är iväg på "träningsläger" (träningskläderna är kvar hemma). Blir bra när han är hemma igen. Vi saknar honom.


Killen vet hur bollen ska rullas!


Trött blir man, vilar lite..


Stina prisar fikat!


Morfar hjälper Theo på hästen. Hälsar på moster Anna som agerar funtionär.


Stina fikar igen. Våffla är mums!


Kladdigt blir det om Theo får bestämma.

Tvätta, tvätta...

Kategori: Allmänt

Blev inget med dagens planer. Pratade med Jennie i telefonen och planerade för att åka till öppna i Skene en stund med dem. Hinner precis lägga på när Theo står och spyr. Jaha, magsjuka igen. Jaja, bara att gilla läget.
Blir inget med träffen hos E heller. Men kika ska jag minsann göra och se om det finns något jag vill ha. (Gör det säkert)

Jag tvättar för fullt i stället. Theo sover för det mesta, så han inte vaknar till en kvart för lite vätskepåfyllning. (Har fått behålla ca. 2 dl kanske, så det är jag ganska nöjd med)

Trevlig dag alla!

Bloggtorka

Kategori: Allmänt

Sitter med min favorit mugg med svart guld och lyssnar på radion. Väntar på att The-Kakorna ska jäsa klart. Gick upp tidigt idag, inte för att jag var tvungen, utan för att jag bara kände för det. Det är skönt att komma upp, bara man väl gnuggat sömnen ur ögonen och bestämt sig för det. Sedan hinner man ju med det mesta av sysslorna innan Theo vaknar.

Vi har spenderat det mesta av helgen uppe hos Mattias päron. Jag jobbade och Mattias skulle hjälpa dem att sätta in ett nytt köksfönster. Då var det lika så smidigt att vi var där. Då kunde jag sova och Theo blev servad av sina fastrar och farbröder under tiden.
Trevligt var det i alla fall.

Nu till helgen ska Mattias på träningsläger, så då får vi klara oss själva lilleman och jag, men det ska nog gå bra det med. Har bokat in massor med roligheter som vi ska hitta på!
Fredag blir det baby-barnmässan, lördag är det Skållared Marten innan vi åker till Sandra. På söndag träffar vi Theos kompisar hos Elin och Vilhelm!

Idag får vi se lite vad som händer. Vet i alla fall att ikväll blir det Me & I-träff hos E!

Tillfällig comeback..

Kategori: Allmänt

Hallå där!
Idag är det grått ute. Jag hade förväntat mig att solen skulle vara framme, men han har la inte orkat upp än.
Jag har stora funderingar på att åka bort till min ohängde svärfar och hämta formen till mitt blivande nya hem "Garaget" !
Det var egentligen meningen att jag skulle ha format och gjutit innan jul, men då kom det snö så tidigt som i November. Men allt har sin tid.
Fast nu börjar jag fundera på om jag verkligen ska ha det som garage, med tanke på vad det innebär. Jag gillar ju saker som har motorer, hjul, gas, broms och som man kan köra. Med ett sånt intresse så behöver man ha bränsle. Bensin, diesel, Etanol E85 och Gas.
Bränslet blir bara dyrare och dyrare, vilket kommer att kosta mig femhundrafyrtiofemtonmiljonerkronor i månaden.

Jag tankade våran combi igår. Det gick till 953:- för en fulltank. Nästan lika mycket som ett studiebidrag. Samtidigt som jag satt och jämrade mig över hur dyr bensinen var så sa Eva att hon hade glömt att köpa Korv till kalaset, så jag fick vända och köra tillbaks till MM så att hon fick fatt i korv. Det blev inga billiga tunnbrörullar det inte.

Förstår inte varför dom tvunget ska höja priserna hela tiden!? Vi som bor som vi gör kommer ju snart inte ha råd att köra till jobbet längre.
Det finns ingen kollektivtrafik ifrån Älekulla till Mjöbäck! Sen säger jag inte det, visst ska vi sluta köra på fossila bränslen, med allt vad det innebär, men det känns som att det alltid ska börjas i fel ända? Först måste vi ha något annat att köra på, sen kan vi höja priset på Bensin,
Jag köpte iaf en cykel till Eva igår, med alla tillbehör. Cykelkorg, pakethållare, hjälmar, barnstol! Så där sparar jag ett par kronor i längden, sen ska vi åka runt och kolla ny bil i veckan. Se om det går att få fatt i en Dieselbil alt. Biopower.

Nähä, nu måste jag nog gör nåt vettigt ( Som Jan-olof skulle sagt) !
Kan börja med att dricka 11 kaffe ;)

//Mr. P