petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

Nu får det räcka..

Kategori: Allmänt

..med bakslag!
Först soteld i skorstenen som drar med sig arbete med köket, och nu har vi upptäckt att bjälklaget i grunden är dåligt! Jaha, totalrenovering av huset väntar. Fy! Visst hade vi med det i planerna framöver, och ta lite i taget, men nu sker det MYCKET mer omfattande och fortare än vi räknat med. Himla typiskt så här innan jul och Theos första födelsedag! ÅH!
Jaja, det kommer bli mitt drömhus när det är klart. Jag får trösta mig med det när jag sitter och river håret under tiden.

Idag är det bad som gäller! Theo och Stina ska på simskola. Theos bästis Texx och hans mamma Jill kommer till badhuset och badar lite med oss under tiden Stinafisen är med sin grupp. Det blir en bra dag idag. Vi flyr fältet medans pappa tar med sig snickaren hem till oss för att göra en bedömning av läget så vi kan planera utefter det!

Shit! kom precis på att jag pratat med pappa två gånger redan idag och glömt säga grattis. Han fyller ju år idag! Typiskt, jag får ringa igen.
Ikväll ska vi till Karlabo och fira honom!

Vart tar tiden vägen?

Kategori: Allmänt

Det är inte klokt vad tiden springer iväg. För bara ett litet tag sen var jag en liten flicka som sprang upp till farfar en gång om dagen för att hämta den dagliga mjölkchokladrutan och dricka en kopp te med honom. Han berättade ofta historier från när han var liten och det älskade jag att lyssna på. Nu är det jag som berättar historier om honom och Theo som får springa till sin morfar eller farfar och tigga choklad. Farfar är hos farmor nu. 87 år gammal blev han. Han fick uppleva barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Han fick se Madeleine gifta sig, Stina och Theo döpas.
Jag kommer ihåg när vi berättade förra påsken att Theo skulle komma. Hur han sken upp och sa

-"Det var inte en dag för tidigt"

Han visste vad han pratade om.

Han fick uppleva våra barn. Till skillnad från morfar, som rycktes bort från oss alldeles för tidigt.


Sov gott gammelfarfar. Vi saknar dig...

Farfar missade Theos första steg med mindre än ett dygn. När farfar tagit sina sista steg här på jorden, tar Theo sina första, den 10.e i 10.e 2010, nästan 10 månader gammal.

Galet...

Kategori: Allmänt

..bra var det igår. Det var äntligen dags för mig, Jill och (stora)Stina att ta en kväll på stan. Shit vad det var roligt! Kände mig så grymt ringrostig när det var dags att börja gora sig i ordning. Jösses, vad längesedan det var jag våndades över hur jag skulle ha håret, vad jag skulle ha på mig. Och sen skulle man ju sminka sig också. Det var inte igår!
Theo tittade på mig med stooora ögon (större än vanligt). Likaså Linus och Mattias.

"-Oj, har du sminkat dig!?" var Linus kommentar.

De stora ögonen matchades snart med en mycket lång haka på samtliga ovan nämnda när jag dessutom öppnar en kall öl för att komma i stämning så att säga

"- Mattias! Hörde du? Det pyste!"

Haha, Linus, min lilla chaffis, han är för go! Tack för skjutsen!

Hur som helst, jag kom snart in i gemet igen och det var en riktigt lyckad kväll!

Tidigare på dagen kom bästaste Saran och hälsade på oss! Henne har vi längtat efter. Tur vi snart ska åka uppåt!
På vägen hem inatt fick vi två ursköna liftare med oss hem, Jocke och Fiffi! Härligt att se er!

Idag har vi lite saker att ta itu med. Både praktiskt och känslomässigt, men det ska nog gå bra det här!