petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

H2o- kick och rosiga kinder

Kategori: Allmänt

Idag åkte vi till Karlabo (känns lite som om vi flyttat dit) så fort vi var klara här hemma med alla morgon/förmiddagsbestyr.
Mattias och Mattis åkte ner till sjön tidigare för att tända grillen skotta isen så att detta var klart när vi andra kom dit. Under tiden skulle maten och fikat packas ner. Sju paket korv hade vi! 
Anledningen till att det var så många är inte för att vi var hungriga, utan för att det blev ett litet missförstånd. 

- " Jag köpte tre paket med korv, men de hade bara en påse med korvbröd!" säger en smått förtvivlad Mattias igår när han träffar Madde när hon var hos farfar. 

- " Ja, men det är bara för att jag köpte de andra." säger hon då. 

De hade alltså åkt för att handla båda två. 
  
Jag och Madde hade fullt sjå med att övertyga mamma om att det definitivt inte var väder för jeans utan långkalsonger och enbart fleecetröja. Tillslut gick hon och tog på sig rejält med kläder och en mössa i stil "pistvakt".

Tror faktiskt att man kan få för mycket frisk luft. Är helt slut efter grillningen i eftermiddag. Halva styrkan åkte skridskor, jag satt i vindskyddet fikandes och iakttog alla präktiga piruetter, skridskor i luften och en hel del drattandes på rumpan.
Kusin Sandra informerade om att det minsann var 27.e gången hon trillade och nog behövde knyta en kudde runt rumpan. 

Tiden försvann och det började bli mörkt och dags för oss att packa ihop. Vad händer då tro? jo, hundarna var som bortblåsta! 
Fyra hundar, varav två jakthundar och en som gärna springer med i god tro om att han är jakthund, men som snart ger upp (Andreas älskade Baloo) och en som inte vet bättre än att alla hundar bara vill leka precis som han själv (våran Chiefen)

Chiefen och Baloo var inte så långt bort och kom tillbaka ganska snabbt. Zorro strax efter, Men Tilda fick vackert hitta hem själv.

Nu ska jag och Theo snart sova. Imorgon ska vi upp tidigt. Tar med mig Madde och åker till Istorp för att hälsa på Frida och lilla Linnea, sedan tar vi svängen runt Ohlsons nya place och ser hur de har det. 



Tänkte bjuda på en bild som tar en bort från vinterkylen ett ögonblick.
Sorry pappa kunde inte låta bli.

Lyckas fånga pappa på bild när han gör en klassiker med brassestolen.


 Natti natti!

Kommentarer

  • gamlamormor säger:

    Måste verkligen påpeka att den bilden du lagt ut , den blir man glad åt. Visste inte att din pappa var en sån soldyrkare....

    2010-01-18 | 16:58:49
  • gamlamormor säger:

    Måste verkligen påpeka att den bilden blir man glad åt. Visste inte att din pappa var en så hängiven soldyrkare

    2010-01-18 | 17:02:08

Kommentera inlägget här: