petterssonochjag

Om mig och Mattias i vår vardag.

Popcorn och vindkraftverk.

Kategori: Allmänt

Hmm, jag väljer att fortsätta på spåret som jag körde på igår.

Vindkraft!

Som många tycker så ska vi tydligen lägga över en stor del av miljöansvaret på USA, Kina, Ryssland etc.
Ja, men det låter ju bra!?

Ett exempel:
Du sitter i en biosalong, med en stoor popcorn i händerna. Det sitter 50 personer till i salongen som också har varsin stoor popcorn, fast alla äter ur grannens popcorn. Du har nu 2 val. Antingen så börjar du också att käka ur grannens popcorn, eller så ger du fan i att äta på hans/hennes popcorn! Jag personligen hade valt att ge fan i grannens och fokuserat på mina egna popcorn. Så kanske resten av salongen faktiskt tar efter och helt plötsligt så sitter alla och äter av sina egna popcorn.

Jag tror väldigt starkt på att dagens utvecklade vindkraft fungerar mkt bra.
Så varför kan vi inte komma till ett riksdags beslut som tvingar svenskar och svenska elbolag att enbart sälja miljöcertifierad el?
Såsom vattenkraft, Vindkraft, Solenergi etc.

Sen kan man ju säga att Verken ska stå där man inte ser dom. Är dom fula?
Fulare än 3G master? Fulare än vattentorn? Fulare än Elledningar?

Men sen så kan jag hålla med om att det bästa vore ju om det fanns en gigantisk park med verk, där man kunde alstra all ström. För då skulle vi ju slippa att arbeta mot varandra istället för med varandra.

//Mr.P

Kommentarer

  • Brorsson säger:

    Håller med fullständigt. Det är väl bättre att gå före och visa vägen. Leda utvecklingen istället för att följa den.

    2009-12-12 | 13:15:17
  • Anonym säger:

    3Gmaster och annat är inte vackert men de sitter oftast inte inpå knutarna hos folk heller och är tillnärmelsevis inte lika stora heller. Och enbart vindkraft kan vi inte klara oss på heller. Det medger t.o.m. de som tillverkar dom! :-) Krävs ungefär 15st 100meters (ca. 150meter med rotorn. De flesta mobilmaster omkring här är ca. 75meter.) höga verk för 4200 hushåll. Och då ska dessa stå med minst 700 meters mellanrum och på rätt höjd för att ha någon effekt. Och när Sverige har 0,2% av världens utsläpp och av dessa är endast 13% från elframställning medans industrin och transsporterna står för 58% av dessa så känns det som om man kan göra annat som är fan så mycket effektivare. Man skulle kanske kunna hjälpa länder som inte har så bra miljötänkande genom att sponsra dom till att skaffa miljövänlig elframställning istället på platser som det verkligen skulle göra skillnad på?! :-)

    2009-12-12 | 14:13:20
  • Brorsson säger:

    Det ena behöver väl inte utesluta det andra

    2009-12-12 | 15:19:02
  • Mattias säger:

    Mkt du säger är sant, men om vi kan börja driva runt lite grand på vindkraft för att sedan använda oss av vattenkraft och lite mer förnyelsebara energier, så påverkar ju det i det stora hela.

    Sen så tro fasiken att vi ska hjälpa andra länder att utveckla deras miljötänk. Många av världens fattiga lever i klimat där de kan använda solenergi direkt! Så om vi i sverige kan utveckla den tekniken så blir det väl lättare att hjälpa andra?

    Det finns ingen anledning att motsätta sig ett par vindkraftverk?

    Jag håller dock med dig ang. transportproblemen.

    För den import/export som pågår idag är fullkomligt idiotisk! Mer närodlat!



    Sen vill jag också påpeka att Sverige definitivt inte har den äldsta bilparken i världen, snarare tvärtom. ;)



    Hejja IFK!

    2009-12-12 | 15:24:47
  • Anonym säger:

    Hehe! :-)

    Har som sagt inget emot vindkraften men nog fan finns här folktomma platser i Sverige där de kan placera dom!?!?

    Och vad gäller bilparken kan jag ha fel men det är inte många år sen så var fallet varjefall! :-) Men det säljs väl inte så många SAABar numera så det har väl ändrat sig!! ;-)

    2009-12-12 | 16:34:06
  • Janåke säger:

    Bra Pettersson. Fortsätt du på det inslagna spåret. Det visar på att du är beredd att ta ansvar och att göra en insats för kommande generationers miljö. Du har säkert läst den gamle indianens visdomsord som håller även idag: "Vi har inte ärvt jorden av våra föräldrar, Vi har lånat den av våra barn". Då handlar det om i vilket skick vi återlämnar lånegodset. Förhoppningsvis lever vi på ett sådant sätt att kommande generationer kan leva i ett välstånd och under goda miljöbetingelser. Jag hävdar att en bra livsmiljö och en hög levnadsstandard går att förena. Men då måste vi tänka nytt och handla solidariskt.

    Jag tror inte det är så enkelt så man kan säga att bygg vindkraft där det inte bor några människor. Alla är väl medvetna om att ett vindkraftverk drivs av miljövänlig vind. Det blåser inte tillräckligt på alla platser i Sverige. I vissa områden skulle det vara ekonomiskt förödande att bygga då investeringen inte skulle stå i proportion till avkastningen.

    Förresten det finns ju planer på att bygga vindkraft på platser där ingen bor, jag tänker på byggnationer ute till havs. Det hjälper ju inte. Då skränar sommarstugägare och även en del åretruntboende om att det stör utsikten. Det är förbaskat konstigt att alla i princip vill gärna ha vindkraft, bara den inte kommer i närheten av mig och mitt.

    Nej, jag anser att vindkraften är ett så viktigt komplement till el-försörjningen så ingen skulle kunna lägga in sitt veto för utbyggnaden.

    Var och en kan göra något för en uthållig jord och tillsammans kan vi utföra storheter i klimatarbetet.

    Fortsätt Pettersson, du är en viktig kugge i världsalltet.

    2009-12-13 | 19:10:03
  • Charlotta Richardsson säger:

    instämmer! Naturligtvis kan det utvecklas mer, anledningen till att det inte gjort det är väl enbart att det inte har varit något man kan håva in pengar på. Vem trodde för hundra år sen att man skulle kunna resa till månen eller prata med folk på andra sidan jorden?! Att utveckla energiutvinningen från gratisvarorna sol, vind och vatten borde vara en baggis i sammanhanget!

    2009-12-14 | 10:39:30

Kommentera inlägget här: